A sajtrolónak mindig nagy sikere van, így gondoltam a leveles tésztát most egy epres-habos krémmel fogom megtölteni. A kókuszos-kosárkák töltéséhez használt krémből ezért dupla adagot készítettem és ezzel töltöttem meg a frissen kisült rolókat. Sós töltelékkel is nagyon finom ez a ropogós tészta, de ezzel a nem túl édes, gyümölcsös habbal szintén a kedvenceink közé sorolhatom mostantól. Mivel a ropogós tészta, és a habos krém, igen csak eteti magát. Gyorsan elkészíthető és rögtön fogyasztható, így egy hirtelen ötlettől vezérelve is elkészíthetjük ezt a kis nassolni valót.
Hozzávalók 12 db-hoz:
1 cs leveles tészta
15-20 dkg eper
10-15 dkg mascarpone
2 dl habtejszín (v. Hulala)
1 cs vaníliás cukor
porcukor (ízlés szerint)
A leveles tésztát vágjuk fel 12 db egyforma csíkra. A sütőformát vékonyan kenjük le zsírral, majd tekerjük fel a tésztát. (én azért zsírozom le vékonyan, mert így könnyen lecsúszik sütés után a formáról a tészta)
Ezután helyezzük egy sütőpapírral kibélelt gáztepsire, egymástól kicsit távolabb a tésztával feltekert formákat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magas hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra. (én légkeverésnél 170 fokon sütöttem)
A sütőből kivéve, egy mozdulattal húzzuk le a megsült tésztát a formáról, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd botmixerrel pépesítsük.
A mascarponét keverjük simára ízlés szerint porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután apránként kanalazzuk hozzá a pépesített epret, és keverjük össze. (vigyázzunk nehogy túl híg legyen a krém, ezért apránként adjuk hozzá az eperpépet)
A tejszínt (v. hulalát) verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá az epres krémhez.
Közvetlenül tálalás előtt a teljesen kihűlt rolókat töltsük meg az elkészült epres krémmel, majd szórjuk meg porcukorral és úgy kínáljuk.
15-20 dkg eper
10-15 dkg mascarpone
2 dl habtejszín (v. Hulala)
1 cs vaníliás cukor
porcukor (ízlés szerint)
A leveles tésztát vágjuk fel 12 db egyforma csíkra. A sütőformát vékonyan kenjük le zsírral, majd tekerjük fel a tésztát. (én azért zsírozom le vékonyan, mert így könnyen lecsúszik sütés után a formáról a tészta)
Ezután helyezzük egy sütőpapírral kibélelt gáztepsire, egymástól kicsit távolabb a tésztával feltekert formákat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magas hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra. (én légkeverésnél 170 fokon sütöttem)
A sütőből kivéve, egy mozdulattal húzzuk le a megsült tésztát a formáról, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd botmixerrel pépesítsük.
A mascarponét keverjük simára ízlés szerint porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután apránként kanalazzuk hozzá a pépesített epret, és keverjük össze. (vigyázzunk nehogy túl híg legyen a krém, ezért apránként adjuk hozzá az eperpépet)
A tejszínt (v. hulalát) verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá az epres krémhez.
Közvetlenül tálalás előtt a teljesen kihűlt rolókat töltsük meg az elkészült epres krémmel, majd szórjuk meg porcukorral és úgy kínáljuk.
Szia:)
VálaszTörlésMa is milyen finomságot hoztál,neked is csoda szép hétvégét!!Puszi:))
Wow...kérek kérek ^____^ Annyira guszták!!!
VálaszTörlésSzia Réka!
VálaszTörlésNeked is csodás hétvégét!! Végre süt a nap és jó meleg van.:))
Puszi
Araniel!
VálaszTörlésKöszönöm!! Küldök máris pár darabot!!:)
Nagyon szépségesek lettek
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésKöszönöm!!:)
Igen így van, csak néha beborul:( egész nap az erkélyen voltam Boncával és sokat sétáltunk.A gépet csak reggel, és most kapcsoltam be Peti meg túrázni van.:) Puszi.
VálaszTörlésRéka!
VálaszTörlésItt süt a nap reggel óta, így ma kertészkedtem jó sokat. :) puszi
Hát ebből én is kérek,és ha tudok ilyen karikát alkotni,megcsinálom,Tőled csak tanulni lehet!puszillak szeretettel!!!!!
VálaszTörlésjól tetted :)
VálaszTörlésMelli!
VálaszTörlésNagyon egyszerű ilyen karikát alkotni, akár ha fakanál nyelére tekered fel a leveles tésztát, már akkor is megkapod.:)
Réka!
VálaszTörlésAzért jól elfáradtam!!:))
Azonnal meg kell enni? nem puhul meg a teszta?, nagyon jol nez ki.kiprobalnam
VálaszTörlésPár óra után kezd csak megpuhulni a tészta!!! Én megsütöm a tésztát és száraz helyen letakarva tárolom. A krémet is elkészítem, majd azt a hűtőbe teszem. Közvetlenül tálalás előtt töltöm meg a tésztát. Nagyon finom, biztosan nem fogsz csalódni, ha Te is elkészíted.
Törlés