Tudom-tudom kedves látogatóim, hogy már a könyökötökön jön ki a sok epres recept, de nem tehetek róla, többek között az epret is "imádom". A mai nagy melegben, pedig mit is kívánhatna finomabbat bárki is egy hideg krémlevesnél. Mivel még dúl az eperszezon, hát miből is készülhetett volna a mai leves, mit eperből. Most fehérbort használtam a főzéshez, és tejszínes pudinggal sűrítettem be, tálaláskor pedig pirított mandulával szórtam meg. Jól behűtve tálaltam. Nagyon finom, frissítő levest tudtam így tálalni, na és a siker persze most sem maradt el.
50 dk eper
3 dl víz
2 dl édes fehérbor
2 dl tejszín
1 tk vaníliás pudingpor
1 cs vaníliás cukor
cukor
pici fahéj
3 db szegfűszeg
4-5 levél citromfű
3 dl víz
2 dl édes fehérbor
2 dl tejszín
1 tk vaníliás pudingpor
1 cs vaníliás cukor
cukor
pici fahéj
3 db szegfűszeg
4-5 levél citromfű
Az epret a vízzel, a borral, a fűszerekkel, a citromfűvel és az ízlés szerinti mennyiségű cukorral feltenni főni. Kb. 10 percig főzni, majd kiszedni belőle a citromfüvet és a szegfűszeget. Ezután botmixerrel pépesíteni. Visszahelyezni a gázra és lassan felforralni.
A tejszínt simára keverni a pudingporral, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatni. Újra felforralni és párpercig kevergetve főzni.
Végül teljesen kihűteni, majd tálalásig a hűtőbe tenni és jól lehűteni.
Pirított mandulával tálalni, de felvert tejszínhabot is kínálhatunk hozzá.
A tejszínt simára keverni a pudingporral, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatni. Újra felforralni és párpercig kevergetve főzni.
Végül teljesen kihűteni, majd tálalásig a hűtőbe tenni és jól lehűteni.
Pirított mandulával tálalni, de felvert tejszínhabot is kínálhatunk hozzá.
Gyümölcsleves már több helyen is :),jövő héten nekem is kell!!!! :)
VálaszTörlésNagyon is jó, hogy rakod fel az epres recepteket, hisz sokak kedvence!
VálaszTörlésIsteni lehet ez is!!!
Hogy csináltad hogy ilyen gyönyörű színe lett....de belekóstolnék.
VálaszTörlésNagyon guszta, nálunk is volt többször már, csak én bort nem teszek, kiskorú miatt.:-))
VálaszTörlésÓÓÓÓÓ, nálunk ma hideg málnaleves volt (mirelitből), de olyan hamar elfogyott, hogy még csak egy fénykép sincs róla. Lehet, hogy holnap reprodukálom.
VálaszTörlésNagyon ínycsiklandóan néz ki! Most nagyon jól esne!
VálaszTörlésGizi sosem elég belőle :)))
VálaszTörlésJöhet ezerre
Nagyon guszta
Csatlakozom én is, imádom :))
VálaszTörlésNagyon jól néz ki és jöjjenek csak azok az epres receptek!
Andi!
VálaszTörlésEbben a nagy melegben mindenki szívesen készíti a gyümölcslevest. Nálad milyen gyümölcsből készül majd?:)
Liza!
VálaszTörlésKöszönöm a biztatást, azt hittem már mindenki unja a receptjeimet. Próbáld ki, nagyon finom!!:)
Andi!
VálaszTörlésAz epertől lett ilyen szép színe.:)) Szívesen küldök belőle kóstolót.
Andi/cuki!
VálaszTörlésAz a legény már nem olyan kicsi, hogy ne tehetnél bele bort!!! Különben főzés közben az alkohol tartalma elpárolog, csak az aromája marad meg. Én 3 puttonyos Tokaji aszúval készítem.:))
Maimoni!
VálaszTörlésMálnából is isteni finom lehetett!!! Már alig várom hogy megérjen a kertbe és én is készítek azzal is. Ma ugye fénykép is készül nálad, mielőtt befalják a srácok??:))
Gasztroboszi!
VálaszTörlésKöszönöm!!!! Küldök neked!!:))
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm!!!! Akkor felteszem a többi epres receptemet is, hátha ti is kedvet kaptok hozzá.:))
lekvároskukta!
VálaszTörlésNeked is köszönöm és örülök hogy benéztél hozzám!!:)
Én sem unom még :D Nekünk van itthon a kertben egy csomó eper, mégse tudom rászánni magam, hogy bármit is csináljak belőle :D Na jó, egy kis lekvárt már csináltam, meg anyu pár naponta összedob egy egyszerű gyümitortát, de ennyi^^
VálaszTörlésNagyon finom lehet és gyönyörű színe van :)
Araniel!
VálaszTörlésDe jó neked, hogy saját epred van és méghozzá milyen gyönyörű nagy szemű. Nekem sajnos már tegnap elfogyott, és idén már nem megyünk szedni, mert lehet le is érett már. Pedig rengeteg ötletem lenne még, mit kéne csinálni belőle.Lekvárt idén nem főztem, mert van még jó pár üveggel tavalyról.