Megint egy muffin, de mégis más íz. Az alma egész évben megvásárolható, így bármikor megsüthetjük ezt a muffint. Nálunk mostanában szinte minden héten szerepel a sütemények között. Ízlés szerint a tésztát készíthetjük csak tejföllel, vagy csak tejszínnel. Nagyon finom, a tészta pedig pillekönnyű.
Hozzávalók 12 db muffinhoz:
25 dkg liszt
1 mk szódabikarbóna
1 db tojás
1 dl étolaj
18 dkg kristálycukor
1 dl tejszín
1 dl tejföl
2 db alma
1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
fahéj
reszelt citromhéj
Keverjük össze a külön-külön a száraz és a nedves hozzávalókat, majd öntsük össze, keverjük alaposan össze. Ezután reszeljük hozzá az almát, majd szintén keverjük össze.
A muffin formát béleljük ki papírral, majd kanalazzuk bele az almás tésztát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt készre.
A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd úgy kínáljuk.
A muffin formát béleljük ki papírral, majd kanalazzuk bele az almás tésztát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt készre.
A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd úgy kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése