A borsós tokánynak többféle változatával találkoztam már, de én most sertéscombból zöldborsó hozzáadásával készítem el. A zöldborsó most éppen fagyasztott állapotában került a húshoz, de nyáron friss, zsenge zöldborsóval a legfinomabb. Tálaláskor sült krumplival kínáltam, de ízlés szerint más köretet is választhatunk hozzá.
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
50 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
őrölt bors
1 tk ételízesítő
só
majoránna
1 tk pirospaprika
A húst ízlés szerint vágjuk fel. (én pl. kisebb kockákra vágtam)
A vöröshagymát vágjuk fel apróra, a paradicsomot és a paprikát vékonyan szeleteljük fel.
Az olajat hevítsük fel, majd először adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, futtassuk meg, majd adjuk hozzá a paradicsomot és a paprikát is.
Pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a felkockázott húst, és süssük fehéredésig. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, a fűszerekkel, és a pirospaprikával.
Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, majd főzzük a húst félpuhára.
Ezután adjuk hozzá a zöldborsót, ha szükséges ízesítsünk utána, majd addig főzzük, míg éppen csak marad alatta egy kevés szaft.
Ameddig a hús elkészül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én krumplit sütöttem, de illik hozzá pl. a rizs is.
Tálaláskor az elkészült borsos tokányt ízlés szerinti körettel kínáljuk.
A vöröshagymát vágjuk fel apróra, a paradicsomot és a paprikát vékonyan szeleteljük fel.
Az olajat hevítsük fel, majd először adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, futtassuk meg, majd adjuk hozzá a paradicsomot és a paprikát is.
Pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a felkockázott húst, és süssük fehéredésig. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, a fűszerekkel, és a pirospaprikával.
Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, majd főzzük a húst félpuhára.
Ezután adjuk hozzá a zöldborsót, ha szükséges ízesítsünk utána, majd addig főzzük, míg éppen csak marad alatta egy kevés szaft.
Ameddig a hús elkészül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én krumplit sütöttem, de illik hozzá pl. a rizs is.
Tálaláskor az elkészült borsos tokányt ízlés szerinti körettel kínáljuk.
Szuper recept, köszönöm!
VálaszTörlésÉn köszönöm hogy tetszik a recept!! Nagyon finom, próbáld ki.
TörlésKipróbáltam ma, úgyhogy biztosan tudom, hogy szuper! 🙂😋
TörlésNagyon örülök hogy kipróbáltad, és nem csalódtál.... :)
Törlés