Lehet kicsit már unottan hangzik, hogy a "vacsoracsatában" láttam .....de ezt a receptet megint onnan lestem el. Imádok új ételeket elkészíteni, és amit meglátok, és látok benne fantáziát, azt bizony napokon belül el is készítem. Ezzel a palacsintával is így voltam, meglátni és megszeretni. Dömsödi Gábor lepte meg vele a vendégeit, és ők nagyon dicsérték. Én sem tehetek mást, mivel valóban nagyon finom. Az ízesített túró, és az eper együttes íze isteni finom!!! A csokoládé mellyel a tetejét megcsorgattam, még csak finomabbá tette. Lehet kicsit több időt igényel az elkészítése egy sima palacsintánál, de a végeredmény egy különleges desszertként kerül a tányérunkra.
liszt
tojás
tej
szénsavas ásványvíz
csipet só
pici cukor
olaj
tojás
tej
szénsavas ásványvíz
csipet só
pici cukor
olaj
Ezekből a hozzávalókból ízlés szerinti mennyiségben palacsintatésztát keverni és kisütni.
Én 8 db palacsintát sütöttem és a következő mennyiségű töltelékkel töltöttem meg.
Töltelék:
50 dkg túró
40 dkg eper
1 citrom reszelt héja
2 cs vaníliás cukor
1/2 cs vaníliás pudingpor
porcukor
Én 8 db palacsintát sütöttem és a következő mennyiségű töltelékkel töltöttem meg.
Töltelék:
50 dkg túró
40 dkg eper
1 citrom reszelt héja
2 cs vaníliás cukor
1/2 cs vaníliás pudingpor
porcukor
A túrót villával kicsit összetörni, majd ízlés szerint ízesíteni.
Az epreket vékonyan felszeletelni.
Egy hosszabb alufólia csíkot leteríteni, majd 4 db palacsintát egymásra helyezni úgy, hogy félig fedjék egymást.
A közepére egy csíkban rákanalazni az ízesített túró felét úgy, hogy a két szélénél pár centis üres tészta maradjon.
A túró tetejére pakolni a felszeletelt eper felét, majd a két szélén üresen maradt tésztát behajtani.
Ezután óvatosan a fólia segítségével feltekerni, úgy mint a rétest.
Végül a palacsintaroládot becsomagolni a fóliába, és a fólia két szélét jól összecsavarni.(úgy nézzen ki mint egy nagy szaloncukor)
Két ilyen rudat készíteni, majd egy tepsire helyezni egymás mellé mindkettőt.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 30 percig sütni. (én légkeverésnél 150 fokon sütöttem 30 percig)
A sütőből kivéve a tetején a fóliát felnyitni hogy ne párásodjon be alatta a palacsinta. Majd hűlni hagyni, és amikor már csak langyos felszeletelni.
Tálaláskor porcukorral megszórni, és olvasztott csokoládéval megcsorgatni.
Az epreket vékonyan felszeletelni.
Egy hosszabb alufólia csíkot leteríteni, majd 4 db palacsintát egymásra helyezni úgy, hogy félig fedjék egymást.
A közepére egy csíkban rákanalazni az ízesített túró felét úgy, hogy a két szélénél pár centis üres tészta maradjon.
A túró tetejére pakolni a felszeletelt eper felét, majd a két szélén üresen maradt tésztát behajtani.
Ezután óvatosan a fólia segítségével feltekerni, úgy mint a rétest.
Végül a palacsintaroládot becsomagolni a fóliába, és a fólia két szélét jól összecsavarni.(úgy nézzen ki mint egy nagy szaloncukor)
Két ilyen rudat készíteni, majd egy tepsire helyezni egymás mellé mindkettőt.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 30 percig sütni. (én légkeverésnél 150 fokon sütöttem 30 percig)
A sütőből kivéve a tetején a fóliát felnyitni hogy ne párásodjon be alatta a palacsinta. Majd hűlni hagyni, és amikor már csak langyos felszeletelni.
Tálaláskor porcukorral megszórni, és olvasztott csokoládéval megcsorgatni.
húú, nagyon szépen tálaltad!
VálaszTörlésde ha nem néznéd a Vacsoracsatát és nem főznéd meg az ottani dolgokat, akkor nekem nem lenne mit lementenem későbbi kipróbálásra.
ajánlhatok ételt kipróbálásra? :)
Nagyon guszta!!!
VálaszTörlésÉn is mindig nézem :-))
VálaszTörlésTök jó volt, ahogy feltekerte! S a konyhája... Uramatyám...
Biztos nagyon finom volt!
christaylor!
VálaszTörlésOké meggyőztél, tehát ezután is felteszem amit onnan főzök.:))
Ma különben minden kaja a Dömsödi féle recept alapján készült, tehát folytatás holnap következi.
Természetesen ajánlhatsz, ha kedvemre való lesz, biztosan elkészítem!! Nagyon kíváncsian várom!!
Thrini!
VálaszTörlésKöszönöm!!!
Én is azok közt vagyok akik nézik:)Nagyon szépen sikerült és biztos olyan finom is:-DD
VálaszTörlésViki!
VálaszTörlésNekem is nagyon tetszett az egész ház, és a konyha meg főleg. Hát igen Ő egy másik világban él, nem ott ahol mi.
Nagyon finom lett, főleg a csokoládéval!!!:)))
Niki!
VálaszTörlésLátod csak a főzés körül forog az életünk!!:))
Küldök belőle, mert nagyon finom!!
küldtem neked egy emailt az itt megadott címre! :)
VálaszTörlésEz tíz pontos. Nagyon finom lehet
VálaszTörléschristaylor!
VálaszTörlésMegkaptam az emailt! Választ küldök!! Ötlet megvéve, hamarosan elkészítve!! KÖSZÖNÖM!!!:)
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Nagyon finom!!!:)
Azt a mindenit! Mesés a kinézete, a tálalása, a fotózása. Csak gratulálni tudok! :))
VálaszTörlésGizike,nem csak guszta,hanem nagyon finom lehet,ha lesz időm megcsinálom.gratulálni tudok,a blogodhoz.puszi.
VálaszTörlésNagyon szép!
VálaszTörlésnagyon jó páros az eper meg a túró!
Gratula a 100. olvasódhoz!!!!
Nagyon szép!:-)) Most nem láttam, de elhiszem Neked,hogy nagyon finom is lehet!:-))
VálaszTörlésYasmine!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!!!:)
Melli!!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Feltétlen csináld meg, isteni finom!!!:)
Andi!
VálaszTörlésKöszönöm!!!
Köszönöm a gratulációt is!! Sajnos nem tudom ki lehetett a 100. bejelentkező.
Andi/cuki!
VálaszTörlésKöszönöm!!
Én fanatikus vagyok ki nem hagyom!!!Persze az időmből kifutja.:))