Ma megint egy olyan ételt készítettem el amit a napokban Vásáry André főzött a vendégeinek a vacsoracsatában. Igaz ő bordó tésztának nevezte el, de szerintem inkább rózsaszín a céklától. Persze az teljesen teljesen mindegy is hogy milyen a színe, az íze volt számomra a fontos. Csalódnom most sem kellett, mivel szeretem a céklát, és a tejszínes ételekről már nem is beszélve. Lehet kicsit furcsán hangzik, hogy céklát párosítani a tésztával, de állítom nagyon finom!!! Tárkonyos-tejszínes csirkemellel tálaltam és a két íz remekül illik egymáshoz. Annyit változtattam a recepten, hogy én megfőztem a céklát, nem pedig nyersen reszeltem le. Szerintem a nyers cékla annyi idő alatt, amennyi az elkészítéséhez szükséges, nem puhult volna meg teljesen. Céklaimádók ki ne hagyják!!!
Hozzávalók két személy részére:
1 nagy cékla
20 dkg tészta
5 dkg vaj
só
őrölt fehér bors
ételízesítő
2 dl tejszín
A céklát puhára főzni, majd hagyni teljesen kihűlni. Ezután nagyobb lyukú reszelőn lereszelni.
Egy serpenyőbe a vajat felhevíteni, majd hozzáadni a lereszelt céklát. Ízlés szerint fűszerezni, majd többször átkeverve pár percig párolni.
Ezután hozzáönteni a tejszínt, jól kiforralni és szép lassan addig főzni ameddig teljesen besűrűsödik. (éppen csak maradjon egy kis szaftja)
Ezután hozzáönteni a tejszínt, jól kiforralni és szép lassan addig főzni ameddig teljesen besűrűsödik. (éppen csak maradjon egy kis szaftja)
A tésztát (én masni tésztát főztem ki) enyhén sós vízben kifőzni, majd leöblíteni hideg vízzel.
Ezután alaposan lecsepegtetni, majd a tejszínes céklához önteni, és jól összeforgatni. Ha szükséges még kicsit utána ízesíteni.
Ízlés szerint elkészített csirkemellel, vagy szaftos hússal tálalni. Én tárkonyos-tejszínes szószban készítettem el a csirkemellet, és azzal tálalta. A tészta és a szaftos csirkemell nagyon jól összeillettek.
Minden összetevőjét szeretem,biztosan így egyben is ízlene!-most pont kalóriamegvonó(kímélő) étrenden vagyok,amibe a csirke,cékla passzol..kis tészta is jöhet :)
VálaszTörléstök jól néz ki a rózsaszín tészta! a rózsaszín, azaz céklás krumplipürétől viszont érdekes módon kicsit idegenkedem.olyan fura. nem szép.
VálaszTörléstárkony? tejszín? érzem a számban az ízüket.tökéletes! :)
Te Gizi?!Szerintem Te ezt direkt csinálod!Kínzol itt engem ilyen finomságokkal?!Nem elég hogy a tv-t is epekedve nézem amikor főznek benne,erre még Te is...Legközelebb egy tányérkával...légyszives:)
VálaszTörlésGyere.
VálaszTörlésHa gondolod majd nézz be hozzám (Bár tudom, hogy már megkaptad :) )
VálaszTörlésandi!
VálaszTörlésAkkor ez pont neked való recept!!! Nekem nagyon bejött!!!:))
christaylor!
VálaszTörlésMég krumplipürének én sem próbáltam, pedig már készülök rá jó ideje. Ez biztosan neked is ízlett volna!!! Bátran merem ajánlani!!:))
Niki!
VálaszTörlésNem olyan családból származom én, hogy kínozzalak téged!!!:))))
Inkább küldök legközelebb neked is. Olyan finomakat főznek, hogy alig bírom kivárni, hogy megcsináljam, és így lehet ti is bátrabban meritek bevállalni.:)
Melli!
VálaszTörlésOké, de hova????????????:)))
Zsiri!
VálaszTörlésKöszönöm!!!!!! Megyek és benézek hozzád!!:)
Hozzám is kukkants be,én is adom neked :) :)!
VálaszTörlésandi!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Már megyek is és bekukkantok!!:)