A Nőnapi ajándékként kapott tepsimet ma felavattam, és természetesen apa egyik nagy kedvencét, rizskochot sütöttem. Remekül működött a tepsi, szépen megsült benne a sütemény és egy mozdulattal már el is távolítottam az oldalát. Az alja éppen olyan mint a hagyományos tepsiké, így nyugodtan lehet rajta felvágni karc mentesen a süteményeket. Tehát jól vizsgázott, és ezt nagy megelégedéssel nyugtáztam. A rizskochot borsodóval szoktam tálalni, de mivel én csokiimádó vagyok, így csokoládémártást is készítettem hozzá. Ez volt a bőség zavara, és mivel nem tudtunk választani, így mindkettővel igaz külön-külön, megkóstoltuk. Palóclevest készítettem még ebédre, így nyugodtan süteményezhettünk.
Hozzávalók:
1 l tej
1 dl tejszín
25 dkg rizs
5 db tojás
10 dk margarin
2 cs vaníliás cukor
1/2 cs vaníliás pudingpor (v. 1 ek étkezési keményítő)
15 dkg porcukor
citromhéj
10 dkg mazsola
Egy edénybe tenni a tejet, a tejszínt, a margarin felét, 1 cs vaníliás cukrot, csipet sót, kevés porcukrot és a rizst, és így együtt felforralni, majd lefedni a tetejét.
Amikor már elkezd forrni, betenni az előmelegített sütőbe és közepes lángon készre főzni. (Én jénai tálba teszem, és a tetejével lefedem.)
Amikor már elkezd forrni, betenni az előmelegített sütőbe és közepes lángon készre főzni. (Én jénai tálba teszem, és a tetejével lefedem.)
A tojásokat ketté választani és a sárgáját kikeverni a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű cukorral, és a pudingporral.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni.
A puhára főtt rizst egy tálba önteni, és hozzáadni a margarint, kicsit összekeverni hogy felolvadjon.
Ezután beleönteni a cukros-tojásos keveréket, hozzáadni a reszelt citromhéjat, a mazsolát, és óvatosan összekeverni. Végül apránként óvatosan belekeverni a tojások felvert habját.
Ezután beleönteni a cukros-tojásos keveréket, hozzáadni a reszelt citromhéjat, a mazsolát, és óvatosan összekeverni. Végül apránként óvatosan belekeverni a tojások felvert habját.
Sütőpapírral bélelt tepsibe önteni, és előmelegített sütőben, közepes lángon 30 perc alatt szép pirosra sütni.
Tálaláskor a tetejét porcukorral megszórni. Lehet mellé kínálni borsodót, vaníliamártást, vagy csokoládémártást.
Nyamm-nyamm, nagyon guszta a borosból jöhet egy nagy adaggal
VálaszTörlésNagyon szeretjük a rizskochot,férjem kedvence.csokoládéöntettel még sosem készítettem:)
VálaszTörlésNagyon finom:))Én tegnap sütöttem aranygaluskát...vaníliasodóval:D
VálaszTörlésNagyon szeretem. Nálunk szörppel volt nagy sláger. Azzal az igazi békebeli málnaszörppel. Meghoztad hozzá a kedvemet.
VálaszTörlésEz ám a finomság!:-))
VálaszTörlésMa egész nap ez járt az eszemben, hogy úgy ennék, de már elő volt készítve valami más:( És most is éhes vagyok rá...
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésMár küldöm is a borsodót, még szerencse hogy maradt belőle!!:)
andi!
VálaszTörlésCsokoládéöntettel is isteni finom volt. Befogom írni hogyan készítem, és ha gondolod majd próbáld ki.:)
Niki!
VálaszTörlésLáttam a tegnapi finomságodat, és az is nagyon guszta volt!!:)
Ani!
VálaszTörlésAzt is nagyon szerettem, olyan finom volt a málnától. Neked jókora adagot kell sütni, gondolom a gyerekek szeretik nagyon.
Andi!
VálaszTörlésBizony most valahogy különösen finomra sikerült, lehet azért mert régen sütöttem már.
Kata!
VálaszTörlésParancsolj, még választani is tudsz, de szerintem megbirkózol mindkettővel!!:) Akkor holnap te is megsütöd???