Szomorú esős idővel köszöntött be a május, hát csak reménykedni tudok, hogy eltévesztette az időjárás, és hamarosan kisüt a májusi napocska. Igaz a májusi eső aranyat ér, de azért bízom benne, hogy nem lesz napokig ilyen vacak idő. Az időjárással együtt a hangulatom is ott lent van a b......(na nem írom ki, de éppen ott alatta:)))) Valami hangulatjavítóra volt igen nagy szükségem. Na persze nem szerettem volna sokat szöszölni a sütkérezéssel, és mivel éppen várakozott pár darab tojásfehérje a hűtőszekrénybe, így Pavlovára esett a választásom. Most kicsi tortácskákat sütöttem(szárítottam) a töltelék pedig mascarpone krém és málnadzsem volt. Tetejét eperszeletekkel pakoltam meg, és már lehetett is enni. Közben az eső is elállt, a nap is kicsit erőlködik (még a végén kisüt!!), hát úgy látszik mindkettőnknek erre a hangulatjavító desszertre volt szükségünk. Mindenkinek csakis ajánlani tudom, levertség esetére!!!! Na és még az is mellette szól, hogy rövid idő alatt elkészíthető.
Pavlova hozzávalói:
4 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 ek étkezési keményítő
1/2 tk ecet
A tojásfehérjéket elkezdeni robotgéppel lágyabb habbá verni. Ekkor állandó keverés mellett kanalanként hozzáadni a porcukrot, és a vaníliás cukrot. Amikor már elég kemény a hab, akkor szintén folyamatos keverés mellett, belecsepegtetni az ecetet, majd hozzáadni a keményítőt. 1-2 percig, így keverni tovább.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral(v. szilikon lappal, arra biztosan nem ragad le a habcsók), majd kisebb halmokba rákanalazni a habot. Mindegyik közepébe kanállal kialakítani a mélyedést, melybe majd a krém kerül.
Előmelegített sütőbe helyezni, és alacsony hőfokon kb. 30 percig szárítani. (én légkeverésnél 120 fokon, 30 percig szárítottam)
A szárítás befejezése után, még 10 percig a résnyire nyitott ajtajú sütőben hagyni, majd kivenni és rácsra helyezve kihűteni a tortácskákat.
Közben ellehet készíteni a mascarponés krémet.
Töltelék hozzávalói:
25 dkg mascarpone
porcukor
1 cs vaníliás cukor
málnadzsem
eper
A mascarponét az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverni.
A kihűlt habcsókok aljába mascarponés krémet kanalazni, majd erre rákanalazni a málnadzsemet, és a tetejére szintén mascarponés krémet kanalazni.
Végül a tetejét kirakni felszeletelt eperrel, és már lehet is tálalni.
A kihűlt habcsókok aljába mascarponés krémet kanalazni, majd erre rákanalazni a málnadzsemet, és a tetejére szintén mascarponés krémet kanalazni.
Végül a tetejét kirakni felszeletelt eperrel, és már lehet is tálalni.
Nagyon guszta hangulat javítókat készítettél!
VálaszTörlésAlig tudok betelni a látvánnyal! Gizi! Te mindig mennyi finomságot készítesz! :-D
VálaszTörlésezek a Pavlovák, olyanná tettek engem, mint Pavlov kutyái voltak, már a látványuk is lenyűgöző!! :)
VálaszTörlésCsodásak lettek
VálaszTörlésNagyon guszták lettek, szívesen befalnék egyet belőlük :)
VálaszTörlésEgy kis meglepetés vár nálam! :)
VálaszTörlésÉva!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Egyszerű, ám nagyon finom volt és még a hangulatom is jobb lett tőle.:)
Mézigörl!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!!:)
nemeth-ek!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!:))
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm!!:)
Zsiri!
VálaszTörlésKöszi, én pedig szívesen megkínálnálak!!! Kár hogy ilyen messze vagyunk egymástól.:)
Gizua!
VálaszTörlésKöszönöm, megyek és bekukkantok hozzád.:)
De úgy néz ki, nagyon finom!
VálaszTörlésMaya!
VálaszTörlésMulţumesc!!!