2011. május 19., csütörtök

Cappuccinó torta.



Nagy kedvenceim közé tartozik a sajttorta, és a kávés sütemények is. Nem is olyan régen Rachel Allen egy nagyon is kedvemre való cappuccinó tortát sütött a Tv-Paprikán, mely rögtön megtetszett. A receptet el is mentettem, és végre sorra került az elkészítése is. Nagyon finom lett, mint általában a sajttorták, a kávé pedig csakis finomabbá tette. Igaz kicsit türelmetlen voltam, és nem vártam meg hogy teljesen kihűljön, így ez a szeletelésnél meg is látszott, mert egy kicsit megfolyt. Na de ez a torta élvezeti értékén mit sem változtatott, nagyon finom kávés-krémes és ellenállhatatlan volt. Mindenkinek bátran merem ajánlani, és ha lesz türelme kivárni hogy teljesen kihűljön szeletelés előtt, akkor nemcsak finom, de szép szeleteket tálalhat fel desszertként.







20 cm-es tortaformához:

7,5 dk Győri Édes vaníliás keksz
7,5 dk Győri Édes kakaós keksz
7 dk margarin(v. vaj)
0,5 dl tejszín

A kétféle kekszet összeaprítani, (vagy ledarálni) majd egy tálba tenni.
A margarint felolvasztani, majd hozzákeverni a tejszínt és végül a darált kekszhez önteni, jól összedolgozni.

A tortaforma alját kibélelni sütőpapírral, majd beletenni az összekevert kekszet és egyenletesen elsimítani, lenyomkodni.





Töltelék hozzávalói:

5 dk csokoládé (70%-os ét)
25 dk mascarpone
15 dk porcukor
1 cs vaníliás cukor
3 egész tojás
0,5 dl jó erős feketekávé

A mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverni.
Az egész tojásokat felverni, majd szintén a mascarponés krémhez keverni.

A csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztani, majd hozzákeverni a lefőzött feketekávét.
Ezután ezt a csokoládés-kávés keveréket szintén a mascarponés krémhez keverni.

Végül a tortaformában lévő kekszes alapra óvatosan ráönteni a tölteléket.
Előmelegített sütőbe tenni, majd közepes hőmérsékleten kb. 45-50 perc alatt készre sütni.
Sütés közben, ha már a teteje kezd szép színt kapni, egy sütőpapírral lefedni és úgy sütni tovább. (én kb. a sütés felénél letakartam nehogy megégjen a teteje)

A sütőből kivéve a torta még kissé remegős ezért mindenképpen a formában kell teljesen kihűteni. Ha már teljesen kihűlt a formát lecsatolni róla, tálcára tenni, majd a tetejét porcukorral megszórva tálalni.

12 megjegyzés:

  1. Hmmmmm......:)
    Vittem, köszi szépen, istenien néz ki! :)

    VálaszTörlés
  2. Hoppáááá... ez isteni finom lehet(ett)!
    És gyönyörű is!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta és finom lehet! A kávékrémet nagyon szeretem!

    VálaszTörlés
  4. Hát ez nagyon finom lehet.Csodálatos.

    VálaszTörlés
  5. duende!
    Nagyon köszönöm!!!

    VálaszTörlés
  6. Latsia!
    Nagyon köszönöm, és valóban isteni finom volt.:)

    VálaszTörlés
  7. Éva!
    Köszönöm neked is, és nyugodtan süssed meg, mert nagyon finom.:)

    VálaszTörlés
  8. Judit60!
    Köszönöm!!Isteni finom!!:)

    VálaszTörlés
  9. Bianka!
    Bizony, nagyon fincsi volt.:)

    VálaszTörlés
  10. Hú Gizusom,nagyon finom lehet ez a torta,és nagyon szép is,megkóstolnám szívesen!:-)A fotók is gyönyörűek!

    VálaszTörlés
  11. Ditta!
    Nagyon köszönöm, kóstolót kicsit megkésve, de küldöm.:)

    VálaszTörlés