A spenótom lustaságának köszönhetően, mivel elég későn kelt ki, és szedte össze magát, még párnapig élvezhetem a belőle készült finomságokat. Mióta újra felfedeztem, hogy nekem is van a szekrény mélyén megbújó tésztagépem, azóta egyre többször készül nálunk tésztás étel. Most a tésztát és a spenótot egyesítettem, és így készült el ez a szép zöld metélt. Mivel ehhez a sós tésztához valami sós feltét illik, így egy tejszínes-baconös-gombás ragut készítettem és ezzel tálaltam. Nagyon finom volt, főleg a házi tésztával. Mindenkinek bátran merem ajánlani, és lehet aki eddig nem szerette meg a spenótot, így majd megbarátkozik vele.
Spenótos tészta:
5 dk főtt spenót
15 dk liszt
1 db tojás
1 kk só
5 dk főtt spenót
15 dk liszt
1 db tojás
1 kk só
A lisztet összekeverni a sóval, a tojással és a főtt, de jó alaposan kinyomkodott és pépesített spenóttal. Lisztezett felületen, addig gyúrni még szép sima állagú lesz.
Ezután kézi erővel, vagy tésztagéppel szép vékonyra kinyújtani, majd metéltre vágni.
Forrásban lévő, enyhén sós vízbe kifőzni, majd hideg vízzel leöblíteni. Végül egy pici olajjal meglocsolni és összeforgatni. (így nem áll majd össze a tészta)
Ezután kézi erővel, vagy tésztagéppel szép vékonyra kinyújtani, majd metéltre vágni.
Forrásban lévő, enyhén sós vízbe kifőzni, majd hideg vízzel leöblíteni. Végül egy pici olajjal meglocsolni és összeforgatni. (így nem áll majd össze a tészta)
Gombás ragu:
5-6 db gomba
10 dk bacon
2 dl tejszín
só
őrölt bors
szerecsendió
olaj
5-6 db gomba
10 dk bacon
2 dl tejszín
só
őrölt bors
szerecsendió
olaj
A gombát megtisztítani és ízlés szerinti méretűre feldarabolni. A bacont apróra felkockázni.
Egy serpenyőbe beletenni a bacont, és egy pici olajat önteni alá, majd elkezdeni párolni. Ha már kezd színt kapni, hozzáadni a feldarabolt gombát, sózni, borsozni és megszórni egy pici szerecsendióval. Jól összeforgatni és kb. 10 perc alatt készre párolni. (ekkora teljesen zsírjára sül)
Ezután felönteni a tejszínnel, jól összekeverni, majd párpercig főzni, hogy kellően besűrűsödjön a szaft. Ha szükséges még utána ízesíteni.
Tálaláskor a tésztát tányérra szedni, majd a tetejére kanalazni a ragut.
Egy serpenyőbe beletenni a bacont, és egy pici olajat önteni alá, majd elkezdeni párolni. Ha már kezd színt kapni, hozzáadni a feldarabolt gombát, sózni, borsozni és megszórni egy pici szerecsendióval. Jól összeforgatni és kb. 10 perc alatt készre párolni. (ekkora teljesen zsírjára sül)
Ezután felönteni a tejszínnel, jól összekeverni, majd párpercig főzni, hogy kellően besűrűsödjön a szaft. Ha szükséges még utána ízesíteni.
Tálaláskor a tésztát tányérra szedni, majd a tetejére kanalazni a ragut.
Micsoda gyönyörű színe van a tésztának
VálaszTörlésFantasztikus, hogy ez a zöld szín mennyire kiemeli az ételt! Nagyszerű a tálalás!
VálaszTörlésNagyon szép a tészta, a gombás ragut én is nagyon szeretem, egyszóval jó!
VálaszTörlésDe a tésztaszűrőd! Hajszálpontosan olyan, mint az enyém, úgy értem, a lepattogott zománccal, mindennel együtt. Gondolom, kb. ugyanannyi idős lehet :)))
Nagyon ötletes és finom lehet, nagyon tetszik.
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésKöszönöm. A spenót jól beszínezte, szép zöld lett tőle, na meg finom is volt.:)
Sándor!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!!:)
BeckZsu!
VálaszTörlésKöszönöm!! Nagyon finom volt így együtt.
Szerintem is egyidősek lehetnek a tésztaszűrőink. Én már egyszer eltettem a szekrény mélyére, de csak előkerült, mert ennek nincs párja.:)
Kati!
VálaszTörlésKöszönöm, bátran merem ajánlani, mert nagyon finom.:)