Ezt az ebédet még a napokban készítettem, mivel az első találkozásom a fűzfagombával igen jól sikerült. Akkor paprikást készítettem, és mivel pár napra rá, megint kaptam ajándékba gombát, így gondoltam kipróbálom, milyen is lesz rántva. Bizony így is nagyon a kedvemre való volt, és már csak reménykedni tudok, hátha előbb-utóbb újra szerencsém lesz ehhez a gombafajtához. A panírozáshoz palacsintatésztát kevertem be, de hogy mégis kicsit más legyen, így került bele reszelt sajt, őrölt bors és egy pici szerecsendió is. Köretnek pedig zöldborsós bulgurt készítettem. Így együtt nagyon finom volt. Mindenkinek ajánlani tudom már, ha sikerül fűzfagombát beszereznie. Azért akinek nem sikerül az se csüggedjen, mert ezzel a sajtos-bundás panírozással bármilyen gomba elkészíthető, és akár ezzel a körettel tálalható.
Hozzávalók:
fűzfagomba
tojás
liszt
tej
só
őrölt bors
szerecsendió
reszelt sajt
olaj a sütéshez
A gombát alaposan megmosni, megtisztítani, vékonyan felszeletelni, majd ízlés szerint sózni.
A tojásból, lisztből, és a tejből sűrű palacsintatésztát kikeverni, majd ízlés szerint sózni, borsozni, és szerecsendiót reszelni bele. Ezután belekeverni a reszelt sajtot is.
A gombát először lisztbe, majd a sajtos-palacsintatésztába forgatni, és bő forró olajba szép pirosra sütni. Ezután papírtörlőre szedni, és tálalásig melegen tartani.
Köret hozzávalói:
bulgur
zöldborsó
só
ételízesítő
olívaolaj
A tojásból, lisztből, és a tejből sűrű palacsintatésztát kikeverni, majd ízlés szerint sózni, borsozni, és szerecsendiót reszelni bele. Ezután belekeverni a reszelt sajtot is.
A gombát először lisztbe, majd a sajtos-palacsintatésztába forgatni, és bő forró olajba szép pirosra sütni. Ezután papírtörlőre szedni, és tálalásig melegen tartani.
Köret hozzávalói:
bulgur
zöldborsó
só
ételízesítő
olívaolaj
Egy edénybe vizet forralni, majd ízlés szerint sózni, egy kávéskanál ételízesítővel ízesíteni. Ezután hozzáadnia bulgurt, és a zöldborsót. Puhára főzni, majd leszűrni.
Ezután olívaolajat hevíteni és hozzáadni a jól lecsepegtetett zöldborsós-bulgurt. Ízlés szerint sózni, és jól összekeverni.
Tálaláskor a rántott gomba mellé, köretként a zöldborsós-bulgurt kínálni.
Ezután olívaolajat hevíteni és hozzáadni a jól lecsepegtetett zöldborsós-bulgurt. Ízlés szerint sózni, és jól összekeverni.
Tálaláskor a rántott gomba mellé, köretként a zöldborsós-bulgurt kínálni.
Remekül néz ki nagyon guszta
VálaszTörlésValóban nagyon guszta! Most fel is tudnám falni :)
VálaszTörlésFinom ebédet készítettél Gizike! Pont a kedvemre valót!:),:).
VálaszTörlésKedves Gizi, elkészültem. Fogadd szeretettel! Édeset sütöttem, remélem ízlik ;-)
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésKöszönöm, és még ráadásul nagyon finom!!!:)
Ami!
VálaszTörlésköszönöm, én pedig szívesen küldöm neked vacsorára.:)
Juci!
VálaszTörlésNeked is köszönöm, és szívesen megosztom veled.:)
Kedves Anazar!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!! Sajnos eddig gondjaim voltak a bloggal, így csak most tudok benézni, és persze megkóstolni a finomságot melyet sütöttél nekem.:)
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm.:)
Ami!
VálaszTörlésKöszi, én pedig szívesen küldöm a kóstolót.:)
Juci!
VálaszTörlésNeked is köszönöm, és természetesen küldöm a kóstolót.:)