Nagy kedvenceim közé tartozik a sajttorta, és a kávés sütemények is. Nem is olyan régen Rachel Allen egy nagyon is kedvemre való cappuccinó tortát sütött a Tv-Paprikán, mely rögtön megtetszett. A receptet el is mentettem, és végre sorra került az elkészítése is. Nagyon finom lett, mint általában a sajttorták, a kávé pedig csakis finomabbá tette. Igaz kicsit türelmetlen voltam, és nem vártam meg hogy teljesen kihűljön, így ez a szeletelésnél meg is látszott, mert egy kicsit megfolyt. Na de ez a torta élvezeti értékén mit sem változtatott, nagyon finom kávés-krémes és ellenállhatatlan volt. Mindenkinek bátran merem ajánlani, és ha lesz türelme kivárni hogy teljesen kihűljön szeletelés előtt, akkor nemcsak finom, de szép szeleteket tálalhat fel desszertként.
20 cm-es tortaformához:
7,5 dk Győri Édes vaníliás keksz
7,5 dk Győri Édes kakaós keksz
7 dk margarin(v. vaj)
0,5 dl tejszín
7,5 dk Győri Édes vaníliás keksz
7,5 dk Győri Édes kakaós keksz
7 dk margarin(v. vaj)
0,5 dl tejszín
A kétféle kekszet összeaprítani, (vagy ledarálni) majd egy tálba tenni.
A margarint felolvasztani, majd hozzákeverni a tejszínt és végül a darált kekszhez önteni, jól összedolgozni.
A tortaforma alját kibélelni sütőpapírral, majd beletenni az összekevert kekszet és egyenletesen elsimítani, lenyomkodni.
A margarint felolvasztani, majd hozzákeverni a tejszínt és végül a darált kekszhez önteni, jól összedolgozni.
A tortaforma alját kibélelni sütőpapírral, majd beletenni az összekevert kekszet és egyenletesen elsimítani, lenyomkodni.
Töltelék hozzávalói:
5 dk csokoládé (70%-os ét)
25 dk mascarpone
15 dk porcukor
1 cs vaníliás cukor
3 egész tojás
0,5 dl jó erős feketekávé
A mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverni.
Az egész tojásokat felverni, majd szintén a mascarponés krémhez keverni.
A csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztani, majd hozzákeverni a lefőzött feketekávét.
Ezután ezt a csokoládés-kávés keveréket szintén a mascarponés krémhez keverni.
Végül a tortaformában lévő kekszes alapra óvatosan ráönteni a tölteléket.
Előmelegített sütőbe tenni, majd közepes hőmérsékleten kb. 45-50 perc alatt készre sütni.
Sütés közben, ha már a teteje kezd szép színt kapni, egy sütőpapírral lefedni és úgy sütni tovább. (én kb. a sütés felénél letakartam nehogy megégjen a teteje)
A sütőből kivéve a torta még kissé remegős ezért mindenképpen a formában kell teljesen kihűteni. Ha már teljesen kihűlt a formát lecsatolni róla, tálcára tenni, majd a tetejét porcukorral megszórva tálalni.
Az egész tojásokat felverni, majd szintén a mascarponés krémhez keverni.
A csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztani, majd hozzákeverni a lefőzött feketekávét.
Ezután ezt a csokoládés-kávés keveréket szintén a mascarponés krémhez keverni.
Végül a tortaformában lévő kekszes alapra óvatosan ráönteni a tölteléket.
Előmelegített sütőbe tenni, majd közepes hőmérsékleten kb. 45-50 perc alatt készre sütni.
Sütés közben, ha már a teteje kezd szép színt kapni, egy sütőpapírral lefedni és úgy sütni tovább. (én kb. a sütés felénél letakartam nehogy megégjen a teteje)
A sütőből kivéve a torta még kissé remegős ezért mindenképpen a formában kell teljesen kihűteni. Ha már teljesen kihűlt a formát lecsatolni róla, tálcára tenni, majd a tetejét porcukorral megszórva tálalni.
Hmmmmm......:)
VálaszTörlésVittem, köszi szépen, istenien néz ki! :)
Hoppáááá... ez isteni finom lehet(ett)!
VálaszTörlésÉs gyönyörű is!
Nagyon guszta és finom lehet! A kávékrémet nagyon szeretem!
VálaszTörlésHát ez nagyon finom lehet.Csodálatos.
VálaszTörlésNagyon finom
VálaszTörlésduende!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!!
Latsia!
VálaszTörlésNagyon köszönöm, és valóban isteni finom volt.:)
Éva!
VálaszTörlésKöszönöm neked is, és nyugodtan süssed meg, mert nagyon finom.:)
Judit60!
VálaszTörlésKöszönöm!!Isteni finom!!:)
Bianka!
VálaszTörlésBizony, nagyon fincsi volt.:)
Hú Gizusom,nagyon finom lehet ez a torta,és nagyon szép is,megkóstolnám szívesen!:-)A fotók is gyönyörűek!
VálaszTörlésDitta!
VálaszTörlésNagyon köszönöm, kóstolót kicsit megkésve, de küldöm.:)