Ebben a nagy melegben csakis valami hűsítő finomságra vágytam. Nemrégiben láttam a Tv-paprikán a sült fagylalt készítését. Már korábban is találkoztam vele, de ott a sütőbe kellett megsütni, na én erre ma nemszívesen vállalkoztam volna. A mostani adásban pedig egyszerűen csak egy kézi melegítővel karamellizálták rá a habot. Hurrá, gondoltam ezt a módszert pont ilyen meleg napokra találták ki. Mivel nekem is van ilyen kis kézi szerkentyűm, így a kivitelezés sem okozott gondot. A piskóta alap helyett, én most babapiskótát használtam, melyet meglocsoltam egy kis mandula aromával ízesített vízzel. A fagyasztóba csücsült egy doboz vaníliafagyi, és 3 tojásfehérje, így minden adott volt, így gyorsan hozzá is láttam. Nagyon finom lett a végeredmény, kívül a karamelles tojáshab, belül a hideg fagyi, és az alján a mandulás ízesítésű piskótás alap remekül kiegészítették egymást. Gyorsan elkészíthető, és rögtön el is kell fogyasztani mielőtt a fagyi elolvadna. Mindenkinek csakis ajánlani tudom ebben a nagy melegben.
Hozzávalók:
4 db babapiskóta
4 db babapiskóta
1/2 ek mandulaaroma
4-5 ek víz
10 gombóc fagyi
3 tojásfehérje
10 dkg porcukor
Egy tányérra egymásmellé tenni a babapiskótákat.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verni.
A vizet és a mandulaaromát összekeverni, és ezzel a keverékkel meglocsolni a piskótát.
A fagyit a piskóta tetejére tornyozni, majd rákanalazni a keményre vert tojásfehérjét úgy, hogy mindenhol jó vastagon befedje.
Kézi perzselő segítségével szép barnára sütni a habot. (ne legyen túl nagy a láng mert akkor megég!!)
Rögtön el kell fogyasztani, mert különben a fagyi elolvad!!!!!! Nagyon finom!!!!!
Ez nagggyon szupi!:-))
VálaszTörlésHát ez fantasztikus!
VálaszTörlésNem is hallottam még ilyet :)
Nagyon szép is!
Úr isten fantasztikusan néz ki! Mindig szemeztem a sült fagyival... kif ogom majd próbálni, csak ilyen sütőpisztolyt kell majd szerezni, mert nagy sütésre most én sem vállalkozok!
VálaszTörlésEz valami csoda jól néz ki!
VálaszTörlésAndi/cuki!
VálaszTörlésKösszi, és milyen finom!!!!:)))
Livi!
VálaszTörlésKöszönöm!! Én már régen láttam, csak akkor sütőben készült és kicsit kétkedtem hogy milyen lesz.:)
Pocak Panna!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Feltétlen csináld meg, nagyon egyszerű és isteni finom!!!! Én nagyon szeretem a kis perzselőmet és sokat használom, megéri a befektetést.:)
Chiara!
VálaszTörlésKöszönöm!!!:)
Gizike,hát nem semmi az igaz!!!!és a többi is amit nem láttam,most ebben a pár napban!!!
VálaszTörléspuszil Melli.
Ez igen, fantasztikus. Már láttam, de enni még nem ettem. Mindig csodáltam, hogy marad egyben :)
VálaszTörlésMelli!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Válogathatsz kedvedre, pl. ezt a fagyit még sütni sem kell.:)
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Egy kicsit sem folyt meg, a tojáshab teljesen összefogta. Nagyon finom, csakis ajánlani tudom.:)
Sziranszki!
VálaszTörlésKöszönöm!! Nagyon hasznos kis segítség a konyhába. Én még a baromfit is ezzel perzselem meg egy kicsit, hogy ne maradjon rajta még egy pihe se.:))