Megint volt néhány tojásfehérje és úgy gondoltam sütök egy csokoládés Pavlovát. Mivel a málna a kertembe terem, így adott volt hogy azzal fogom megtölteni, na meg persze az elmaradhatatlan mascarponés-habos krémmel. Nagyon szépre sikerült megszárítani megint, pedig kicsit aggódtam, mivel most csokoládé is került a felvert habba. Nem is tudom miért idegenkedtem eddig tőle, mikor nagyon egyszerű és főleg finom desszert. Már alig várom, hogy megint összegyűljön pár darab tojásfehérje és már készítem is a következő, gyümölcsös változatot.
Hozzávalók:
3 tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 dkg kakaó
5 dkg csokoládé
1 ek keményítő
1/2 tk ecet
A tojásfehérjét elkezdeni robotgéppel lágyabb habbá verni, majd ekkor kanalanként hozzáadni a porcukrot, a vaníliás cukrot, a kakaót és végül az olvasztott csokoládét. Amikor már elég kemény a hab, akkor először hozzáadni az ecetet, majd a keményítőt is és így verni még pár percig.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral (én szilikonos sütőlapot használtam) és ráhalmozni a habot. Elsimítani úgy hogy egy kb. 20 cm-es kör formája legyen. Közepébe mélyedést alakítani ki.
A sütőt előmelegíteni 130 fokra, majd behelyezni a tepsit és 60-65 percig szárítani a habot.
Kb. 15 perc után a hőfokot 100 fokra mérsékelni, és így szárítani tovább.
A sütés befejeztével, még 30 percig a kikapcsolt sütőben hagyni, becsukott ajtónál.
Végül a sütőajtót kinyitva teljesen kihűteni.
Krém:
10 dkg mascarpone
2 dl Hulala
1 cs vaníliás cukor
porcukor
málna
csokoládé
A mascarponét a vaníliás cukorral, és az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral simára keverni.
A Hulalát kemény habbá verni, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverni.
Tetejét bőségesen kirakni málnával, majd olvasztott csokoládéval megcsorgatni.
Azonnal fogyasztható, de ha véletlenül maradna belőle a hűtőben másnapig eltartható. (egy szelettel kipróbáltam és az állaga nem változott meg)
Hű de guszta nyelek is nagyokat
VálaszTörlésCsudaszép!!!!!!nem is ettem még ilyet!!:(az a sok gyümölcs a tetején:)!:-)
VálaszTörlésGizi:)
VálaszTörlésGyönyörű:))))
Nagyon jól sikerült! Készülök én is újra sütni.
VálaszTörlésFúúúúúú...de jóóóó...áhh...nagyon megkívántam :)
VálaszTörlésNigella készített valami hasonlót, azóta szeretném megcsinálni, na most van még egy ösztönzés :)
Isteni finom lehet, csodaszép a sok gyümölccsel a tetején!
VálaszTörlésMicsoda finomság!
VálaszTörlésVeszem a cipőmet és már indulok is!
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésKöszönöm!!!:)
Andi!
VálaszTörlésKöszönöm!!Ha még nem ettél, akkor itt az ideje hogy te is megsüssed. Nagyon egyszerű és finom.:)
Niki!
VálaszTörlésKöszi!!!:))
Thrini!
VálaszTörlésKöszi! Nekünk nagyon bejött, én is készülök a következőre.:)
Araniel!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Ha ilyen kívánós vagy, akkor már küldöm is.:))) Egyszer megsütöd, azután nem győzöd ismételni.:))
Liza!
VálaszTörlésKöszönöm!! Szerencsére rengeteg málnám van, és nagyon finom lett vele.:)
Juci!
VálaszTörlésköszi! Neked is csak ajánlani tudom.:)
Viki!
VálaszTörlésMinek ahhoz cipő???? Ha gyalogosan jönnél még feltörné a lábad!!:))))) Várlak nagyon.
Gizi, azt mondod, hogy a krémmel a tetején is kibírta másnapig? én meg mindig etetem mindenkivel ereje felett, hogy másnapra már nem lesz jó:)
VálaszTörlésKata!
VálaszTörlésÉn a múltkorit is előtte nap csináltam meg, és másnapig a hűtőben volt, de nem esett össze. Pont olyan maradt, a csokoládésból is eltettem egy szeletet a kíváncsiság kedvéért és szintén megmaradt az állaga. Nyugodtan próbáld ki te is egy szelettel.:)
Hú,micsoda csoda,mirelitből is megcsinálhatom???még nézni gyönyörű!!!!!puszi.
VálaszTörlésMelli!
VálaszTörlésSzerintem abból is megcsinálhatod, de akkor rögtön el kell fogyasztani, mert az levet enged.puszi