A rengeteg málnának és a nagy melegnek köszönhetően egy finom lehűtött málnalevest készítettem. Egy kis Amarettoval (mandula likőrrel) bolondítottam meg, és mondhatom nagyon finom lett. Ebből adódóan a tálaláskor a tetejére pirított mandulát szórtam. Nem volt túl édes, viszont kellemesen hideg és krémes. Gyorsan elkészíthető és csak a hűtése igényel több időt, így akár a fogyasztás előtti napon is elkészíthetjük.
50 dk málna
5 dl víz
2 dl tejszín
1 cs vaníliás cukor
cukor
3 db szegfűszeg
pici őrölt fahéj
4-5 levél citromfű
1 ek keményítő
3 ek Amaretto (mandula likőr)
5 dl víz
2 dl tejszín
1 cs vaníliás cukor
cukor
3 db szegfűszeg
pici őrölt fahéj
4-5 levél citromfű
1 ek keményítő
3 ek Amaretto (mandula likőr)
A málnát a vízzel, az ízlés szerinti mennyiségű cukorral és a fűszerekkel feltenni főni. Kb. 10 percig lassú tűzőn főzni, majd kiszedni belőle a szegfűszeget és a citromfüvet, majd botmixerrel pépesíteni. Ezután egy szitán átszűrni, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe. Visszaönteni az edénybe, majd ismét feltenni a tűzre. Közben a keményítőt simára keverni a tejszínnel, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatni. Végül hozzáadni a likőrt és kevergetve jól kiforralni.
Hűtőbe jól lehűteni, majd hidegen tálalni.
Tálaláskor a tetejét pirított mandulával megszórni, de tejszínhabot is kínálhatunk mellé.
Hűtőbe jól lehűteni, majd hidegen tálalni.
Tálaláskor a tetejét pirított mandulával megszórni, de tejszínhabot is kínálhatunk mellé.
Akarok ilyet! MOST! :-)
VálaszTörlésKöszönöm, jó lesz :-)))
VálaszTörlésKitűnő ötlet az amaretto!
Cserélünk :) Nagyon guszta
VálaszTörlésDia!
VálaszTörlésMost rögtön küldöm!!!:)
Viki!
VálaszTörlésNeked is jut belőle.:)) Nagyon finom lett az amarettotól.
Bianka!
VálaszTörlésIgen cserélünk!!!! A te levesed is nagyon csábító.:)
Jó...holnap megyek hozzád ebédre^_^
VálaszTörlésAraniel!
VálaszTörlésOké várlak!!!:))