2012. április 10., kedd

Töltött tojás, főtt csülök, tarja, fonott kalács..........



A húsvéti menüből egy kis szösszenetnyi, a teljesség igénye nélkül. Többféle tojásreceptem van,  mindegyik nagyon finom, és betervezve a kolbászos töltött tojás volt, csak aztán közben ez kicsit megváltozott. Végül a tojások sárgáját mascarponéval, snidlinggel, fűszerekkel, és kaviárral kevertem össze. A végeredményként pedig ennél a változatnál is egy finom, krémes-fűszeres tölteléket kaptam, amely mindenkinek nagyon ízlett. Így aztán nem bántam meg hogy másfajta lett a töltelék, sőt.....Igaz az ünnepeknek már vége, de pl. hidegtál összeállításánál is elkészíthető ez a tojás.





Hozzávalók:

keményre főzött tojás
mascarpone
kaviár 
 őrölt fehér bors
snidling


A tojásokat keményre főzni, majd kihűteni. Ezután félbevágni és óvatosan kiemelni a sárgáját úgy, hogy a fehérje ne sérüljön meg.
Villával összenyomni a tojássárgákat, majd néhány kanál  mascarponét kanalazni hozzá. Ízlés szerint sózni, megszórni őrölt fehér borssal és jól összekeverni. (a mascarponét apránként adni hozzá, nehogy túl lágy legyen)
Végül hozzákeverni az apróra vágott snidlinget, és ízlés szerint kaviárt, (halikrát) majd belekanalazni a tojásfehérjébe.
Tálalásig hűtőszekrénybe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Húsvétkor elmaradhatatlan a kalács, így fonott kalácsot sütöttem az ünnepi asztalra. A kalács receptje a linkre kattintva megtalálható.







Készítettem még a főtt csülök és a tarja mellé, majonézes tormát, sós sajttortát, franciasalátát, krumplisalátát. Volt még paradicsom, paprika, retek, és az elmaradhatatlan fonott kalács.





A csülköt annyi vízbe tettem fel főni, hogy jól ellepje, majd tettem bele, sót, egész borsot, borókabogyót, fokhagymát, egészben vöröshagymát, és babérlevelet. Ezután szép lassan puhára főztem, majd a főzővízből kivéve teljesen kihűtöttem. Előző nap főztem meg, így szépen feltudtam szeletelni, és a fűszerektől nagyon finom ízt kapott.

17 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett minden:) Gondolom már mindenkinek a könyökén jön ki a sonka:) Nekem nem, mert mi csak annyit vettünk, amit meg is ettünk egyszerre.A kaviáros krémed tuti finom lehet, meg persze a többi is:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erzsike, köszönöm!! Én is csak annyi sonkaféleséget veszek ami el is fogy, így mi sem járunk rá napokig. A tojáskrém nagyon finom lett, és Te biztosan igazi finom kaviárral tudod kipróbálni.

      Törlés
  2. Nagyon guszták:) Úgy látom,a töltött tojás mindenütt alap, nálunk is volt, csak spenótos-medvehagymás verzió:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. krinsz, köszi. Húúú, a te tojástölteléked sem mindennapi, szívesen megkóstolnám.:)

      Törlés
  3. Körbe járom a blogokat és a látványtól jól lakok! Nagyon szép terülj asztalkám! :)

    VálaszTörlés
  4. Csodás az asztalod, a tálalás és a benne lévők is!!! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon különleges ez a töltött tojás és gyönyörű az ünnepi asztalod! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Petra a tojást csakis ajánlani tudom, valóban nagyon finom volt.

      Törlés
  6. Ez aztán az ünnepi felhozatal! Nagyon szép lett az asztal, és ez a tojás...

    VálaszTörlés
  7. una mesa completa de exquisitez los huevos rellenos me tentaron es un deleite,abrazos y abrazos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rosita, Gracias!
      Los huevos rellenos muy finas, no dude en atreven a ofrecer.abrazos y abrazos.

      Törlés
  8. Azt a mindenit, de csodás húsvéti asztalotok volt!!! Gizi, hozzád jöhetünk tanulni mindannyian!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. María, nagyon köszönöm. Én hozzád is szívesen megyek nézelődni, és mindig tanulok valami újat.

      Törlés
  9. Csodas a sonkad, nalunk ujra barany comb volt, es egy kissebb darab sonka, ami el is fogyott meg az nap.
    A terites, es a talalas igazan elegans...szivesen le ulnek egy ilyen gyonyoru teritesnel a sok finomsagot enni:DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elisabeth, nagyon köszönöm!!! Bárány húst még nem ettem, de szívesen megkóstolnám. Igaz itt nálunk nagyon drága.:)

      Törlés