2012. április 21., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Medvehagymás-bazsalikomos pestóval töltött csirkemell.



A hétvégi ebéd elkészítésénél megint szerephez jutott a medvehagyma. Nagyon szép, és igen nagy tanyasi csirkemellet sikerült vásárolnom, így mindenképpen szerettem volna megtölteni. Igaz ekkor még kérdéses volt milyen tölteléket készítsek. Mivel volt itthon egy üveg bazsalikomos pesto,  így gondoltam teszek hozzá egy kevés medvehagymát, és néhány kanál mascarponét, majd  ezzel a krémes-fűszeres töltelékkel töltöm meg a melleket. Régebben készítettem már csirkemellet Corn Flakes (kukoricapelyhes) panírban, akkor nagyon ízlett, így most is abba forgattam bele. Először  a megtöltött csirkemelleket olívaolajba forgattam meg, hogy rátudjon ragadni a morzsa, majd következett a kukoricapelyhes morzsa. A többi pedig már a sütő dolga volt, ahol röpke fél óra alatt, szép piros-ropogósra, és szaftosra sült a hús. Köretként szintén a sütőben sütött krumplit kínáltam mellé.





Hozzávalók:

4 db csirkemell
1 üveg bazsalikomos pesto (készen vásárolt)
4-5 levél medvehagyma
15 dkg mascarpone
Corn Flakes (kukoricapehely)
olívaolaj

Először a tölteléket kell elkészíteni, és 1-2 órára a fagyasztóba tenni, hogy megdermedjen. Így könnyebb lesz beletölteni a csirkemellekbe.

A medvehagymát aprítóval pépesíteni, majd a készen vásárolt bazsalikomos pestóhoz keverni. Ezután hozzáadni a mascarponét és jó alaposan összekeverni. 

A csirkemelleket éles késsel felszúrni, majd az előzőleg elkészített töltelékkel megtölteni. Hústűvel lezárni a nyílást, hogy a töltelék sütésközben ne tudjon kifolyni.
Ezután először olívaolajba, majd az apróbb darabokra tört kukoricapehelybe forgatni bele a melleket.

Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd egymásmellé helyezni az előkészített csirkemelleket.
Ezután előmelegített sütőbe tenni, majd közepes hőfokon kb. 25-30 perc alatt szép aranybarnára sütni. 

Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínálni. Én szintén a sütőben készített sült krumplival tálaltam.

7 megjegyzés:

  1. Az a bazsalikomos pesto ahogy "kicsordul" a csirkemellből- festeni való, akarom mondani ennivaló!!! :) Olvastam, hogy már saját fotósod is van! Magam részéről Gizus gratulálok a jó fotókhoz ;)!

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű és nagyon finom lehetett! Jó ropogós és ami a legjobb, hogy nem olajban sült!

    VálaszTörlés
  3. Igen kérek szépen ebből egy kis kóstolót! Nagyon guszta és csak elképzelni tudom mennyire finom!

    VálaszTörlés
  4. Meseszép:) Az íze is csodás lehet:) Pont nálunk is corn flakes-es csirke volt, de nem ilyen fincsi töltelékkel:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta lett. Megint medvehagyma, ennyi jó ötletet! Imádom!

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!!!

    Vicuska!
    Tudod amikor én elolvastam azt a bizonyos hozzászólást, egy jót nevettem. Csakis egy pihent agyú, elmebeteg írhat ilyet!!!(és már kezdem is sejteni, hogy kilehet:))))

    VálaszTörlés
  7. Örülök a pozitív hozzáállásodnak :) Nekem is van sejtésem... A megjegyzés jóváhagyással ki tudod szűrni! A szóellenőrzést nyugodtan leveheted :)

    VálaszTörlés