2012. április 2., hétfő

Kolbászos töltött tojás.



A húsvéti asztalról nálunk elmaradhatatlan a töltött tojás.(gondolom azért ez máshol is így van nem csak nálunk) Igaz az idei évben a tojás ára a csillagos eget veri, de többek között erről a hagyományról sem fogunk ezért lemondani. Mivel a tojás adott, így megpróbálom minden évben más, és más töltelékkel megtölteni. Most éppen egy kolbászos-krémes töltelék került sorra, és bizony jó döntés volt, mert nagyon finomra sikerült. Természetesen nem ezeket a tojásokat fogom húsvétkor feltálalni, csak szerettem volna megkóstolni, na és persze ajánlani sem merném anélkül, hogy ne készítettem volna belőle kóstolót. A tojások mellé pedig most majonézes kukoricasalátát készítettem, és így együtt tálaltam. Az ünnepi asztalon pedig majd a sonka, és a különböző saláták mellé fogom kínálni.





Hozzávalók:

tojás
majonéz
dijoni mustár
füstölt kolbász
őrölt bors


A tojásokat keményre főzni, kihűteni és félbevágni. A sárgákat óvatosan kiszedni, hogy a fehérje ne sérüljön meg.

A kiszedett tojássárgáját villával kicsit összenyomkodni, majd hozzáadni az apró kockára felvágott füstölt kolbászt. 
Ezután ízlés szerint sózni, megszórni őrölt borssal, majd keverés közben, apránként adagolva belekanalazni a majonézt és a mustárt. (vigyázni nehogy túl sok mustár és majonéz kerüljön bele, mert akkor  lágy lesz a massza)

Az alaposan összekevert tojássárgás-kolbászos masszát, ezután visszatölteni a tojásfehérjébe, majd hűtőbe kicsit állni hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálaláskor a tojások tetejét ízlés szerint pirospaprikával megszórni.

24 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta,én imádom a töltött tojást,jöhet bármivel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aleda, köszönöm!! Ezzel a töltelékkel nagyon finom, érdemes kipróbálni.

      Törlés
  2. Nagyon guszta és Boldog Születésnapot kívánok!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erika, nagyon köszönöm a születésnapi kívánságot!!!!:)

      Törlés
  3. Imádom a töltött tojást, azt hiszem muszáj lesz nekem is csinálnom, mert már nem emlékszem mikor ettünk utoljára. :) Például húsvétra sosem készítettem még, mert nálunk a csülök, tarja és frissen sütött kalács a kötelező. Innen is látszik, ahány ház... :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Barbi, csülök, tarja és saláták nálunk is vannak, csak a főtt tojást túl száraznak találjuk, így jött annak idején a töltött tojás ötlete. Amúgy én bármikor megtudom enni, na persze amikor megfizethetőbb a tojás.:)

      Törlés
  4. Még sosem készítettem töltött tojást, valahogy leragadtam a sima főtt tojásnál:) De idén talán újítok. Csodásan néz ki:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erzsike, köszönöm!! Biztosan Nálad is sikere lenne a töltött tojásnak, egy próbát megér. A sima főtt tojást, mi száraznak találjuk.:)

      Törlés
  5. Talán indulok is a konyhába, még vacsorára elkészül :)))) Nagyon guszták.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Viki, köszönöm!!! Gyorsan összedobható, így biztosan elkészült Nálad vacsorára.:)

      Törlés
  6. Gizike, igy még sosem készitettem tojást...kolbásszal töltve. Nagyon guszta, és finomnak néz ki. Az idén, ki is fogom próbálni. Előétel muszáj, és ez egy perfekt különleges finomság!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elisabeth, köszönöm. Biztosan nem fogsz csalódni, mert nagyon finom. Van még fent a blogba többféle töltött tojás, és mindegyik fincsi. Tavaly céklával szép lilára festettem, és hagymát is tettem hozzá, na az is a kedvencem volt.:)

      Törlés
  7. Töltött tojás bármikor, bármilyen formában. Ez a kolbászos nagyon jól hangzik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kriszti, kicsit parasztos a kolbásztól, de nagyon finom!!!:))

      Törlés
  8. Szia Gizi!
    Remélem nem felejtetted el a meghívásomat Füzérre! Nem beszéltünk erről mostanában de a mese szereplőit szeretettel várom! Szeretnék egy kis grillezést is Magyarország legmagasabban fekvő várában. Mi a válaszod? Április 8 vasárnap lesz a program.
    Sándor

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Sándor!
      Nem feledkeztem el a meghívásodról, és nagyon köszönöm!!!Sajnos nem tudok eleget tenni a meghívásnak. Mint annak idején említettem, nem biztos hogy a férjem itthon lesz, és eltudunk majd menni. Sajnos ez most éppen így is történt, mivel Ő vasárnap éppen dolgozik. Pedig nagyon szívesen találkoztam volna a Kis csapattal. Nagyon szép napot, jó szórakozást, finom ételeket és italokat kívánok mindenkinek. Bizakodom benne, hogy azért lesz még rá alkalom, hogy egyszer személyesen is találkozzunk.

      Törlés
  9. Nagyon ötletes és ízletes! Nálunk otthon a töltött tojás igazi ünnepi ételnek számított. Anyukám nagy kedvence. Biztosan imádná kolbászos töltelékkel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Emi, köszönöm!! Anyukád akkor biztosan sok finom töltelékfajtát ismer, és gondolom milyen finomakat készít. Húsvétra hazautaztok???

      Törlés
  10. Nagyon jó ötlet kolbásszal tölteni, lehet ki fogom próbálni! Töltött tojás nálunk is lesz Húsvétkor.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekünk nagyon ízlett a füstölt kolbásztól nagyon finom ízt kapott. Nem fogod megbánni, ha Te is elkészíted.:)

      Törlés
  11. Nagyon tetszik a kolbásszal töltött tojásod! :) Mivel a férjem nem szereti, emiatt még húsvétra soha nem készítettem semmilyen töltött tojást. Régebben én sem szerettem, mostanában kattantam rá az ilyesmikre - tehát magamnak már készítgettem próbaképpen. Viszont a mostani húsvétra mindenképpen szeretnék ezt is - nagy lesz a rokoni jövés-menés, kell a választék. :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az én férjem a főtt tojást nem szereti, mert túl száraz a sárgája. Így viszont Ő is szívesen megeszi, ezért húsvétkor mindig töltött tojást készítek. Én is sokszor csak magamnak készítek el ételek, aztán van hogy mégis ketten esszük meg.:))

      Törlés
  12. Nagyon szeretem a töltött tojást. De ilyen krémmel még nem hallottam. Felkerült a listámra :)

    VálaszTörlés