2012. április 19., csütörtök

Korianderes sárgarépa krémleves.



Az utóbbi időben egyre ritkábban főzök levest, viszont ha rászánom magam, akkor általában krémlevest készítek, és így történt ez most is. Valami nagyon egyszerű, és gyorsan elkészülő levesre gondoltam. Aztán eszembe jutott, hogy a GoodFood magazin első számában több leves receptet is találtam, így azt fellapozva, erre a krémlevesre esett a választásom. (szívesen próbálom ki a különböző magazinok, és főzős műsorok receptjeit, mert szerintem a megjelentetésüknek éppen ez a célja) Mivel sárgarépa és krumpli mindig van itthon, már hozzá is kezdhettem a főzéshez. Rövid idő múlva, pedig már kanalazhattam is ezt a nagyon egyszerű, ám igen finom, krémesen-selymes levest.





Hozzávalók:

3 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 db krumpli
1 tk  koriander
őrölt bors
2 db zöldségleveskocka
2-3 ek olívaolaj
1 l víz

A koriander magokat egy mozsárba összetörni. A sárgarépát, krumplit, hagymát megpucolni, majd feldarabolni.

Egy edénybe felhevíteni az olívaolajat, majd hozzáadni az apróra felvágott vöröshagymát, és üvegesre párolni.
Ezután hozzáadni az összetört koriandert, és egy-két pillanatig pirítani, majd beletenni a feldarabolt krumplit, és a sárgarépát. Alaposan összekeverni, majd felönteni a vízzel. Beletenni a leveskockát, ízlés szerint sót,  őrölt borsot, majd kiforralni. Ezután alacsonyabb hőfokon kb. 20 perc alatt puhára főzni.

Amikor a krumpli, és a répa is megpuhult, levenni a tűzről, majd botmixerrel pépesíteni. Ezután visszatenni a tűzre, ha szükséges még utánaízesíteni és kevergetve kiforralni.

Melegen tálalni. Tálalás előtt, én egy kevés színes borsot őröltem még a tetejére.

5 megjegyzés:

  1. Guszta ! Nagyon finom lehet, bár krémleveseket nem nagyon szoktam csinálni. Már rászánom magamat bár a férjuram nem szívesen venné az biztos!

    VálaszTörlés
  2. Nálunk tavaly volt a sárgarépa krémleves a sláger. Én picit másképp készítem, de így is fincsi. Imádom:)

    VálaszTörlés
  3. Még sosem próbáltam a sárgarépalevest, szóval lehet egy próbát megérne.

    VálaszTörlés
  4. Jaj de szép szine van, mehetek kóstolni?

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm mindenkinek!! Én is ritkán csinálok sárgarépából levest, de ez valóban nagyon finom volt.

    Éva, egy tányérkányit is készíthetsz kóstolóba, ha a férjurad nem kér belőle.

    VálaszTörlés