2012. január 2., hétfő

Füstölt lazactekercs mascarpone krémmel.




Elérkeztünk egy új év kezdetéhez, magunk mögött hagyva egy igen nehéz, és fordulatokkal teli évet. Már csak reménykedni tudok abban, hogy a 2012-es év hátha más, és főleg kicsit könnyebb lesz. Szerencsére a remény hal meg utoljára, mert ahogy a híradásokat elnézem, erre igen kicsi az esély.  Viszont akár könnyebb, akár pedig nehezebb év áll előttünk enni azért idén is fogunk.(már ha lesz mit) Igaz a felszedett kilóimnak köszönhetően, megpróbálok igencsak kímélőbb, diétás, ám azért sok-sok finomságot főzni. Sütemények egyenlőre csak igen ritkán szerepelnek majd a étkezéseinkbe, és mostantól a nassolás is mellőzve. Még adós vagyok a karácsonyra, és szilveszterre készített finomságok egy részével, így először is azokat a recepteket szeretném megosztani. Ezeket a recepteket természetesen nem csak eme jeles ünnepekre készíthetjük, mert más ünnepi alkalmakkor is megállják a helyüket a tányérunkon. Mint minden karácsonyra, így  most is készítettem előételt, melynek meghatározója a füstölt lazac, és a kaviár volt. (igaz nem sikerült olyan kaviárt vennem amilyet szerettem volna, na de azért így is elégedett voltam vele) Nagy sikere volt a fűszeres mascarpone krémmel töltött lazactekercsnek, de a zöldborsós panna cotta is elnyerte a tetszésünket.





Hozzávalók:

25 dkg füstölt szeletelt lazac
25 dkg mascarpone
vörös és fekete kaviár
1 dl Hulala (v. habtejszín)
3 ek vodka
színes bors
metélőhagyma (snidling)
citromlé
10 dkg füstölt lazac a krémbe


 A mascarponét simára keverni az ízlés szerinti mennyiségű sóval, és színes borssal. Ezután hozzáadni a vodkát, ízlés szerint citromlevet, az apróra vágott metélőhagymát (snidlinget), az apró kockára vágott füstölt lazacot, majd alaposan összekeverni.
A Hulalát (v. habtejszínt) kemény habbá verni, majd pár kanállal óvatosan a masszához keverni. (vigyázni nehogy túl lágy legyen a massza!!!!)
Ezután 1-2 órára a hűtőbe tenni, hogy a krém kicsit megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

Egy  darab fóliát leteríteni az asztalra, majd ráhelyezni egy szelet füstölt lazacot. Ezután rákanalazni a fűszeres-mascarponés krémet, majd a fólia segítségével feltekerni, és megformázni. Minden lazacszelettel így járni el. Ezután tálcára helyezni a tekercseket, majd 1-2 órára a hűtőbe tenni pihentetni.

Tálalás előtt a hűtőből kivéve, éles késsel, ízlés szerint felszeletelni. Ezután tányérra helyezni a felszeletelt tekercseket, majd mindegyik tetejére kaviárt kanalazni. Pirított kiflikarikákkal tálalni.




Készítettem még kis falatkákat, melyekhez szintén megpirítottam a kiflikarikákat, majd vörös és fekete kaviárt, és az előzőleg készített mascarponés krémet kanalaztam.

20 megjegyzés:

  1. Ez igen!Hű,de finom lehetett! Nagyon jól néznek ki!

    VálaszTörlés
  2. Nyami, ez nagyon finom:) Bármikor bármennyi jöhet nekem:)Én is újra diétázom, de azért a többieknek sütök is:)

    VálaszTörlés
  3. Békés, Boldog, Gazdag Új Esztendőt kívánok !

    Küldöm az uram a Tibit kaviárt enni :) Nagyon guszta.

    VálaszTörlés
  4. Még sosem ettem lazacot, de szeretném megkóstólni:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól néz ki finom lehet :)

    VálaszTörlés
  6. 1-től diétázom én is de ezektől elcsábulnék, az biztos. Nagyon guszták! De ha jól megnézem, annyira nem is hizlalóak...:o))

    VálaszTörlés
  7. Örömteljes Boldog Új Évet kívánok!

    VálaszTörlés
  8. Gizusom,nagyon guszta mutatós!Boldog új évet kívánok Neked és a szeretteidnek!Puszi!

    VálaszTörlés
  9. Todo luce exquisito y tentador un gran aperitivo,un año 2012 lleno de alegrías y bendiciones,abrazos y abrazos.

    VálaszTörlés
  10. marisz57!
    Köszönöm. Nagyon finom volt, biztosan még sokszor fogom készíteni.

    VálaszTörlés
  11. trollanyu!
    Csakis ajánlani tudom, főleg hogy Te sokkal finomabb lazacot tudsz venni hozzá. Nekem szerencsém van, mert a férjemmel együtt diétázunk, így nem kell sütnöm, és nem esem kísértésbe.

    VálaszTörlés
  12. Viki!
    Köszönöm, és én is Boldog Új Évet Kívánok!!

    Várom a "Tibit" még van egy kevéske kaviár!!:)))

    VálaszTörlés
  13. Kati!
    Mindenképpen kóstold meg, nagyon finom és a halhoz (mint pl. a ponty) nem is hasonlítható az íze.

    VálaszTörlés
  14. IllésKrisz...!
    Szerintem ennyi kis csábulás belefér a diétába, és megéri, mert nagyon finom.:)

    VálaszTörlés
  15. Jutka!
    Köszönöm!! Én is Nagyon Boldog Új Évet Kívánok!!

    VálaszTörlés
  16. Ditta!
    Nagyon köszönöm, és én is Nagyon Boldog új Évet Kívánok az Egész Családnak!! Puszi a kis tündérkéidnek.

    VálaszTörlés
  17. Rosita Vargas!

    Muchas gracias!

    Feliz Año Nuevo!

    Saludos.

    VálaszTörlés
  18. Hogy én mennyi finomságról lemaradtam!!! Fantasztikus ez is!

    VálaszTörlés
  19. Vicuska!
    Köszönöm, és dehogy maradtál le, szerencsére itt mindig megtalálod a receptet és ki is próbálhatod. Nagyon finom, bátran merem ajánlani.:)

    VálaszTörlés