Tavaly indítottam el a hétvégi receptajánlót, és akkor még nem is gondoltam, hogy ilyen nagy érdeklődés övezi majd. Többen is jelezték, hogy tetszik nekik, sőt olyan leveleket, és kommenteket is kaptam szép számmal, hogy egy-egy recept el is készült a családok nagy megelégedésére. Ezúton is szeretném megköszönni ezeket a visszajelzéseket, és bevallom nagyon jólestek. Így aztán nem is volt kétséges számomra, hogy az idei évben is folytatom a hétvégi ajánlóimat, ötleteket adva minden kedves látogatómnak a hétvégi ebéd elkészítéséhez. Ezt a töltött pulykamellet még karácsonyra készítettem. Mivel az ünnepekre gyümölccsel töltött pulykamell minden évben készül, (tavaly pl. aszalt szilvával, sonkába tekerve) így idén sem szakítottam ezzel a hagyománnyal, csak most a tölteléket kicsit másképpen készítettem el. A gomba-bacon-áfonya és a fűszerek együttese remekül illett a húshoz. A rövid sütési időnek köszönhetően a hús nem száradt ki, és a töltelék is kellően szaftos maradt. Köretként én krumplipürét kínáltam, de ez ízlés szerint választható. Igaz az ünnepeknek már vége, de attól még a hétvégi asztalra is bátran merem ajánlani mindenkinek.
Hozzávalók:
szeletelt pulykamell
szeletelt bacon
kockázott bacon (én felkockázva veszem)
gomba
vöröshagyma
vörös áfonya
pici fehérbor
petrezselyemzöld
só
ételízesítő
őrölt bors
szerecsendió
bazsalikom
zsemlemorzsa
A pulykamellet vékonyabb szeletekre felvágni, majd enyhén sózni, és kicsit állni hagyni. Közben ellehet készíteni a tölteléket.
A felkockázott bacont egy serpenyőbe tenni, majd elkezdeni zsírjára sütni. Amikor már szép piros, kiszedni és félretenni.
A visszamaradt zsiradékba elkezdeni párolni az apróra felvágott vöröshagymát, majd pár perc után hozzáadni a szintén apróra feldarabolt gombát. Ízlés szerint sózni, borsozni és megszórni a fűszerekkel.
Pár perc után hozzáadni a vörös áfonyát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és egy pici fehérbort önteni alá. Ezután addig párolni még a folyadék teljesen elpárolog. Végül visszatenni a pirosra sült bacont, majd megszórni annyi zsemlemorzsával, hogy egy sűrűbb massza legyen. (teljesen kihűteni mielőtt a húsba töltenénk!!!!)
2-3 szelet bacont egymásmellé tenni úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást, majd ráhelyezni egy szelet pulykamellet. Ezután rákanalazni a tölteléket, majd először a két szélét kicsit ráhajtva, feltekerni.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd meglocsolni egy kevés olívaolajjal. Ezután egymásmellé helyezni a megtöltött, baconbe csavart, pulykamelltekercseket.
Előmelegített sütőbe helyezni, majd közepes lángon kb. 30-35 perc alatt szép pirosra sütni. (én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig sütöttem)
Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínálni hozzá. Én krumplipürével tálaltam.
Ez nagyon fincsi lehet. A képek nézésére is már éhes leszek.
VálaszTörlésCsodálatosan néz ki! És a krumplipürét minden nap meg tudnám enni, úgyhogy... köszi a tippet:)
VálaszTörlésNagyon guszta ! Finom lehet az a husi a pürével!
VálaszTörlésEz valami királyi étel, annyira jól néz ki:) Szeretem én is az ajánlóidat, köszi, sok jó ötletet kaptam már tőled:)
VálaszTörlésHűha! Mennyei. :)
VálaszTörlésHm, isteni ez a töltött husi! Nagyon szeretem az ajánlóid !
VálaszTörlésNagyon mutatós!! Finom lehet!!
VálaszTörlésHétvégére befizetek hozzád a menükre! Olyan finomakat csinálsz! Csekket küldj! :o))))
VálaszTörlésSzia Gizi! Érdeklődöm neked van-e skype elérhetőséged? Nekem most már van. Szívesen beszélgetnék néha veled, kérlek jelezd ha van erre lehetőséged!
VálaszTörlésHobbychef!
VálaszTörlésKöszönöm, tényleg nagyon finom lett így a töltelék, na és persze együtt az egész.
Emi!
VálaszTörlésKöszönöm!!! A krumplipüré nálunk is nagy kedvenc, ünnepi ebéd nincs is nélküle.:)
Éva!
VálaszTörlésKöszönöm!! A töltelék nagyon finom volt, legközelebb kipróbálom másfajta hússal is.
trollanyu!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!! Gondolkodtam hogy folytassam-e az ajánlót, de az ilyen biztatások teljesen meggyőznek arról, hogy igen.:)
Petra!
VálaszTörlésKöszönöm!!!!:)
Vikvi!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!:)
María!
VálaszTörlésKöszönöm!! Nagyon finom, nyugodtan próbáld ki így a tölteléket.:)
IllésKrisz!!
VálaszTörlésNagyon köszönöm, és szeretettel várlak a hétvégi ebédekre!!! Befizetésről pedig szó sem lehet, inkább csereebédekről, mert bizony én is szívesen ebédelnék Nálad.:)
Kedves Sándor!
VálaszTörlésNekem nincs Skype elérhetőségem, így nagyon sajnálom, de nem tudunk beszélgetni.
Mindenképpen folytasd egyéni receptajánlódat hétvégére, én is szeretem az ötleteket felhasználni! Finom a töltelék, szépen mutat a tálalásod :)
VálaszTörlésVicuska!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!! Lehet nem is pont az énáltalam ajánlott ételt készítitek el, de ötletnek, vagy hogy eszetekbe juttasson régen készített ételeket, arra mindenképpen jó a receptajánlóm. Örülök hogy sokan jelezték, hogy tetszik nekik, így mindenképpen folytatom.:)
Nagyon, de nagyon tetszik, és gyönyörü a tálalás is! Nembeszélve hogy mennyire guszta, és finom!
VálaszTörlésElisabeth!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!!