Elérkeztünk egy új év kezdetéhez, magunk mögött hagyva egy igen nehéz, és fordulatokkal teli évet. Már csak reménykedni tudok abban, hogy a 2012-es év hátha más, és főleg kicsit könnyebb lesz. Szerencsére a remény hal meg utoljára, mert ahogy a híradásokat elnézem, erre igen kicsi az esély. Viszont akár könnyebb, akár pedig nehezebb év áll előttünk enni azért idén is fogunk.(már ha lesz mit) Igaz a felszedett kilóimnak köszönhetően, megpróbálok igencsak kímélőbb, diétás, ám azért sok-sok finomságot főzni. Sütemények egyenlőre csak igen ritkán szerepelnek majd a étkezéseinkbe, és mostantól a nassolás is mellőzve. Még adós vagyok a karácsonyra, és szilveszterre készített finomságok egy részével, így először is azokat a recepteket szeretném megosztani. Ezeket a recepteket természetesen nem csak eme jeles ünnepekre készíthetjük, mert más ünnepi alkalmakkor is megállják a helyüket a tányérunkon. Mint minden karácsonyra, így most is készítettem előételt, melynek meghatározója a füstölt lazac, és a kaviár volt. (igaz nem sikerült olyan kaviárt vennem amilyet szerettem volna, na de azért így is elégedett voltam vele) Nagy sikere volt a fűszeres mascarpone krémmel töltött lazactekercsnek, de a zöldborsós panna cotta is elnyerte a tetszésünket.
Hozzávalók:
25 dkg füstölt szeletelt lazac
25 dkg mascarpone
vörös és fekete kaviár
1 dl Hulala (v. habtejszín)
3 ek vodka
só
színes bors
metélőhagyma (snidling)
citromlé
10 dkg füstölt lazac a krémbe
A Hulalát (v. habtejszínt) kemény habbá verni, majd pár kanállal óvatosan a masszához keverni. (vigyázni nehogy túl lágy legyen a massza!!!!)
Ezután 1-2 órára a hűtőbe tenni, hogy a krém kicsit megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.
Egy darab fóliát leteríteni az asztalra, majd ráhelyezni egy szelet füstölt lazacot. Ezután rákanalazni a fűszeres-mascarponés krémet, majd a fólia segítségével feltekerni, és megformázni. Minden lazacszelettel így járni el. Ezután tálcára helyezni a tekercseket, majd 1-2 órára a hűtőbe tenni pihentetni.
Tálalás előtt a hűtőből kivéve, éles késsel, ízlés szerint felszeletelni. Ezután tányérra helyezni a felszeletelt tekercseket, majd mindegyik tetejére kaviárt kanalazni. Pirított kiflikarikákkal tálalni.
Készítettem még kis falatkákat, melyekhez szintén megpirítottam a kiflikarikákat, majd vörös és fekete kaviárt, és az előzőleg készített mascarponés krémet kanalaztam.
Ez igen!Hű,de finom lehetett! Nagyon jól néznek ki!
VálaszTörlésNyami, ez nagyon finom:) Bármikor bármennyi jöhet nekem:)Én is újra diétázom, de azért a többieknek sütök is:)
VálaszTörlésBékés, Boldog, Gazdag Új Esztendőt kívánok !
VálaszTörlésKüldöm az uram a Tibit kaviárt enni :) Nagyon guszta.
Még sosem ettem lazacot, de szeretném megkóstólni:)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki finom lehet :)
VálaszTörlés1-től diétázom én is de ezektől elcsábulnék, az biztos. Nagyon guszták! De ha jól megnézem, annyira nem is hizlalóak...:o))
VálaszTörlésÖrömteljes Boldog Új Évet kívánok!
VálaszTörlésGizusom,nagyon guszta mutatós!Boldog új évet kívánok Neked és a szeretteidnek!Puszi!
VálaszTörlésTodo luce exquisito y tentador un gran aperitivo,un año 2012 lleno de alegrías y bendiciones,abrazos y abrazos.
VálaszTörlésmarisz57!
VálaszTörlésKöszönöm. Nagyon finom volt, biztosan még sokszor fogom készíteni.
trollanyu!
VálaszTörlésCsakis ajánlani tudom, főleg hogy Te sokkal finomabb lazacot tudsz venni hozzá. Nekem szerencsém van, mert a férjemmel együtt diétázunk, így nem kell sütnöm, és nem esem kísértésbe.
Viki!
VálaszTörlésKöszönöm, és én is Boldog Új Évet Kívánok!!
Várom a "Tibit" még van egy kevéske kaviár!!:)))
Kati!
VálaszTörlésMindenképpen kóstold meg, nagyon finom és a halhoz (mint pl. a ponty) nem is hasonlítható az íze.
Vikvi!
VálaszTörlésKöszönöm!!:)
IllésKrisz...!
VálaszTörlésSzerintem ennyi kis csábulás belefér a diétába, és megéri, mert nagyon finom.:)
Jutka!
VálaszTörlésKöszönöm!! Én is Nagyon Boldog Új Évet Kívánok!!
Ditta!
VálaszTörlésNagyon köszönöm, és én is Nagyon Boldog új Évet Kívánok az Egész Családnak!! Puszi a kis tündérkéidnek.
Rosita Vargas!
VálaszTörlésMuchas gracias!
Feliz Año Nuevo!
Saludos.
Hogy én mennyi finomságról lemaradtam!!! Fantasztikus ez is!
VálaszTörlésVicuska!
VálaszTörlésKöszönöm, és dehogy maradtál le, szerencsére itt mindig megtalálod a receptet és ki is próbálhatod. Nagyon finom, bátran merem ajánlani.:)