Sütőtököt sütöttem és közben bevillant, hogy mi lenne, ha a frissen kisült tökből szuflét sütnék. Gondoltam mit veszíthetek, legfeljebb kidobom, ha nem ízlik. Persze ez nem így történt, mert miért is ne ízlett volna, amikor a szuflé különböző változatait nagyon szeretjük. A sütőtököt is igencsak kedveljük. A kettő együtt pedig, nagyon-nagyon finom volt. Így Halloween közeledtével pedig mindenkit csakis biztatni tudok arra, hogy nyugodtan próbálja ki. Persze nem azt szeretném, hogy ezzel rémisztgesse bárki is a vendégeit.:)) Tavaly többféle süteményt sütöttem az ünnep előtt és ajánlottam, igaz azok sem voltak rémisztőek, inkább csakis finomak, így idén is bátran merem ajánlani őket. A sütőtökös Halloween receptek itt megtalálhatóak.
A szuflé itt még sütés közben.
Hozzávalók 4 db szuflé formához:
10 dkg sütőtökpüré
1 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 db tojás
1 ek tejföl
1 ek liszt
őrölt fahéj
vaj és kristálycukor a formához
A tojások sárgáját a porcukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverni. Ezután hozzáadni a tejfölt és a teljesen kihűtött sütőtökpürét, és így is jól kikeverni.
Ezután belekanalazni a lisztet és simára, csomómentesre keverni a masszát.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd fakanállal apránként, óvatosan, a tökös masszához keverni.
A szuflé formákat vastagon kikenni a vajjal, majd megszórni kristálycukorral.
Ezután belekanalazni a masszát úgy, hogy a formák teljesen tele legyenek. A megtöltött formákat egy tepsire helyezni sütés előtt.
Előmelegített sütőbe, kb. 180 fokon 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütni a szuflékat. (én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem)
A sütőből kivéve, porcukorral megszórva, rögtön tálalni, mert különben összeesnek a szuflék.
Gyönyörű! És klassz ötlet!
VálaszTörlésHát ez isteni! Könnyű és gyönyörű!
VálaszTörlésChriesi!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!:)
Terike!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!:)
Csodásan sikerült a szufléd, nem esett össze, nagyon harmonizál a sütőtök a fahéjhoz, vagyis pont fordítva :D
VálaszTörlésVicuska!
VálaszTörlésSiettem a fényképezéssel, de szerencsére utána sem esett össze, és nagyon finom volt.:)