A hőség ma is rekkenő, és ebben az időjárásban már lassan csak megzakkanni lehet. Igaz délutánra hűsítő esőt ígért a meteorológus, na de ő is csak ember, így tévedhet. Bizony eddig úgy néz ki hogy tévedett. Így az időjárásnak köszönhetően, ma bizony messzire elkerültem a tűzhelyet.(igaz ez nem jellemző rám, de ma a meleg győzött:))) Málna viszont leszedve, így gyorsan valami sütés nélküli nassolni valót kellett összedobnom. A hűtőszekrény feltérképezése után, előkerült a mascarpone, a Hulala, na meg ott volt a málna. Kis törpölés után, aztán elkészült ez a finom habos torta. Most, hogy jól befaltam egy-két szeletkét, :))) csak ülök, lesek ki a fejemből, és várom a beharangozott délutáni frissítő esőt. A tortát viszont mindenkinek bátran merem ajánlani.
26 cm-es tortaformához:
10 dkg Győri Édes vaníliás keksz
10 dkg Győri Édes kakaós keksz
10 dkg margarin
10 dkg Győri Édes vaníliás keksz
10 dkg Győri Édes kakaós keksz
10 dkg margarin
A kekszet aprítóval összeaprítani (v. ledarálni).
A margarint forráspontig hevíteni, majd a darált kekszre önteni és jól összekeverni.
A tortaforma alját kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a kekszes masszát és kézzel egyenletesen belelapogatni.
Ezután 30 percre a hűtőszekrénybe tenni.
A margarint forráspontig hevíteni, majd a darált kekszre önteni és jól összekeverni.
A tortaforma alját kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a kekszes masszát és kézzel egyenletesen belelapogatni.
Ezután 30 percre a hűtőszekrénybe tenni.
Málnahab hozzávalói:
20-30 dkg málna
porcukor
1 cs vaníliás cukor
szegfűszeg
fahéj
25 dkg mascarpone
5 dl Hulala(v. habtejszín)
10 g zselatin
1 dl víz
20-30 dkg málna
porcukor
1 cs vaníliás cukor
szegfűszeg
fahéj
25 dkg mascarpone
5 dl Hulala(v. habtejszín)
10 g zselatin
1 dl víz
A málnát ízlés szerinti mennyiségű cukorral, párszem szegfűszeggel, és egy pici fahéjjal felfőzni.
Párpercig főzni, majd kicsit hűlni hagyni és végül leturmixolni. Ezután szűrőn átpasszírozni, hogy a magok ne kerüljenek bele a habos krémbe. Végül teljesen hagyni kihűlni.
A mascarponét simára keverni ízlés szerinti porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután hozzákeverni a teljesen kihűtött málnapépet.
A vizet felforralni, majd a tűzről levéve, állandó keverés mellett belekeverni a zselatint.
Kevergetve kihűteni, majd a málnás-mascarponés krémhez keverni.
A Hulalát kemény habbá verni, majd apránként szintén a málnás-mascarponés krémhez keverni.(ha habtejszínt használunk akkor habfixet is kell hozzáadni, mert különben összeesik a krém)
A tortaformát kivenni a hűtőszekrényből, majd a sütőpapírt eltávolítani a kekszes alapról.
Ezután visszatenni a formába, majd a tetejére kanalazni a málnás-habos krémet.
Tetejét egyenletesen elsimítani, majd legalább egy-két órára visszatenni a hűtőszekrénybe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt a torta tetejét málnaszemekkel kirakni, majd vízbe mártott késsel szépen felszeletelni.
Párpercig főzni, majd kicsit hűlni hagyni és végül leturmixolni. Ezután szűrőn átpasszírozni, hogy a magok ne kerüljenek bele a habos krémbe. Végül teljesen hagyni kihűlni.
A mascarponét simára keverni ízlés szerinti porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután hozzákeverni a teljesen kihűtött málnapépet.
A vizet felforralni, majd a tűzről levéve, állandó keverés mellett belekeverni a zselatint.
Kevergetve kihűteni, majd a málnás-mascarponés krémhez keverni.
A Hulalát kemény habbá verni, majd apránként szintén a málnás-mascarponés krémhez keverni.(ha habtejszínt használunk akkor habfixet is kell hozzáadni, mert különben összeesik a krém)
A tortaformát kivenni a hűtőszekrényből, majd a sütőpapírt eltávolítani a kekszes alapról.
Ezután visszatenni a formába, majd a tetejére kanalazni a málnás-habos krémet.
Tetejét egyenletesen elsimítani, majd legalább egy-két órára visszatenni a hűtőszekrénybe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt a torta tetejét málnaszemekkel kirakni, majd vízbe mártott késsel szépen felszeletelni.
Nagyon fincsi lehet ez a guszta édességed! Látod én tortát sem ettem még is nézik ki a fejemből és várom a hűsítő esőt, de nem jön!:-))
VálaszTörlésRemek finomság, most nagyon jól esne
VálaszTörlésRendkívül vonzó!
VálaszTörlésÉva!
VálaszTörlésKöszi, akkor együtt lesünk ki a fejünkből!!:) Sajnos itt egy csepp eső nem esett, de legalább ma nem volt kukameleg.
Bianka!
VálaszTörlésKicsit megkésve, de már küldöm is.:)
Marisz57!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!:)
Ha málna van benne, már nem lehet rossz!!!! Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésVicuska!
VálaszTörlésKöszönöm!! Nagyon finom, és szerintem más gyümölccsel is elkészíthető.:)
Aromás, illatos, finom torta, hogy!
VálaszTörlésxoxoxo
Maya!
VálaszTörlésVă mulţumim!:))
Nekem van itthon saját készítésű málnazselé és azzal készítettem el így sokkal gyorsabb volt. De valószínű, hogy más jó minőségű lekvárokkal is lehet helyettesíteni a málna felfőzést passzírozást! Nagyon finom! Köszi a receptet!
VálaszTörlésKedves Vircsi! Örülök, hogy elkészítetted a tortát, és annak még jobban, hogy ízlik. Te szerencsés vagy, mert van már kész málnazseléd, nekem amikor a tortát csináltam csak sok málnám volt a kertben, így gyorsan felfőztem. :) Szerintem is elkészíthető másfajta lekvárral is, pl. szilvalekvárral, de őszibarack dzsemmel is eltudom képzelni.
Törlés