Paszternák az egyik nagy kedvencem. Nagyon szeretem a levesekbe belefőzni, de készítettem már belőle pürét is. Most egy új recepttel próbálkoztam, melyet nemrégiben láttam a Tv-Paprikán. Mivel idén is vetettem a kertbe paszternákot, és szépen ki is kelt, viszont van ahol kissé sűrű, így nekiláttam a kiritkításának. Éppen kapóra jött ez a recept, és mondhatom nagyon-nagyon finom lett, így a borban megpárolva. Natúr csirkemellet sütöttem, és a puhára párolt paszternákot köretként tálaltam. Akinek szintén van a kertjében paszternák, vagy a piacon betudja szerezni, mindenképpen próbálja ki. Állítom, hogy nem fog csalódni.
Hozzávalók:
paszternák (kisebb méretű)
fehérbor
barna cukor
vaj
só
őrölt fehér bors
A paszternákot megtisztítani, jól megmosni, és egy edénybe tenni.
Annyi fehérbort önteni alá, hogy éppen csak a zöldség feléig érjen.(ha szükséges akkor párolás közben pótoljuk a bort)
Megszórni ízlés szerinti mennyiségű barna cukorral, sóval és őrölt fehér borssal, majd egy darabka vajat is adni hozzá.
Jól kiforralni, majd a hőfokot mérsékelve, lefedve puhára párolni. Mire a paszternák megpuhul az alatta lévő bor majdnem teljesen elpárolog.
Tálaláskor grillhúsok mellé köretként kínálni. Én csirkemellet sütöttem mellé. Nagyon finom még hús nélkül is, salátaként fogyasztva.
Annyi fehérbort önteni alá, hogy éppen csak a zöldség feléig érjen.(ha szükséges akkor párolás közben pótoljuk a bort)
Megszórni ízlés szerinti mennyiségű barna cukorral, sóval és őrölt fehér borssal, majd egy darabka vajat is adni hozzá.
Jól kiforralni, majd a hőfokot mérsékelve, lefedve puhára párolni. Mire a paszternák megpuhul az alatta lévő bor majdnem teljesen elpárolog.
Tálaláskor grillhúsok mellé köretként kínálni. Én csirkemellet sütöttem mellé. Nagyon finom még hús nélkül is, salátaként fogyasztva.
Nagyon szeretem én is:)nagyon finom ize van. méltatlanul háttérbe szorult zöldség, csak az a baj, hogy a gyerekek nem nagyon szeretik.
VálaszTörlésJaj de régen ettem paszternákot, pedig milyen isteni finom és nagyon szeretem. Érdekes, hogy évekig el nem tudtam képzelni pl egy huslevesbe, most pedig már lazán beleteszem. Gizus, nagyon guszta lett a bébi paszternákod :)
VálaszTörlésNagyon különleges köret a paszternák.
VálaszTörlésA paszternák nagyon finom,én is szeretem.
VálaszTörlésJó ötlet köretként használni.
Izgalmas köret tipp, finom lehet
VálaszTörlésEgy nagy ágyással van nekem is a kertben. Remek ötletet adtál Gizike! Köszi!
VálaszTörléstrollanyu!
VálaszTörlésHosszú évekig nem kaptam még magot sem, pedig szívesen vetettem volna akkor is. Szerencsére újra felfedezték, idén 2 hosszú sor van a kertbe, így lesz télire is bőven.:)
Viki!
VálaszTörlésKöszönöm.Én nagyon szeretem a húslevesbe is, na meg minden levesbe ezt teszek a zöldség helyett.
Kati!
VálaszTörlésKülönleges és nagyon finom.:))Bátran merem ajánlani neked is.:)
Belly!
VálaszTörlésRégen el sem tudtam volna képzelni köretnek, de manapság már mindent kipróbálok.:)
Bianka!
VálaszTörlésÉrdemes kipróbálni, szerintem neked is ízlene.:)
Juci!
VálaszTörlésFeltétlen próbáld ki, nagyon finom. Nálunk még a férjemnek is ízlett, pedig ő igencsak válogatós.:)