2010. október 24., vasárnap

Sütőtökös-mascarponés-málnadzsemes pohárkrém




Sütőtököt sütöttem és gondoltam gyorsan összedobok egy pohárkrémet ebéd utáni desszertnek. Hamarosan itt a Halloween és lehet ezzel a recepttel sikerül egy kis ötletet adni az elkészítéséhez. A mézes sült tökhöz, és a mascarpone krémhez, remekül illik ez a nem túl édes málnadzsem. Először nem is gondoltam volna, hogy ilyen finom lesz, de nekünk nagyon ízlett.






sütőtökpép
mascarpone
porcukor
vaníliás cukor
málnapép


A tököt ízlés szerinti méretűre felvágni, majd a magokat kiszedni. Egy fóliával bélelt tepsibe tenni a szeleteket, majd mindegyik tetejét megkenni mézzel.
Közepes hőmérsékletű sütőben készre sütni, majd hagyni teljesen kihűlni.
Amikor már kihűlt botmixerrel pépesíteni.

A mascarponét kikeverni ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és vaníliás cukorral.

A málnát (lehet fagyasztott is) egy kevés vízzel feltenni főni. Ízlés szerint ízesíteni cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel. Pár perc főzés után, levenni a tűzről és szitán átpasszírozni, majd visszatenni a tűzre és kiforralni.
Egy pici vízzel kikeverni a keményítőt, majd a forrásban lévé málnához önteni. Kevergetve besűríteni.(pár pillanat alatt besűrűsödik, nem szabad sokáig forralni, mert akkor megint híg lesz) Végül teljesen kihűteni.

Egy pohárba rétegezve belekanalazni a tökpépet, majd a mascarponés krémet, újra tökpépet és a tetejére a málnadzsemet.

Rögtön fogyasztható!!!

10 megjegyzés:

  1. Nem tudom, így hajlandó lennék-e megenni a sütőtököt, mert guszta nagyon!

    VálaszTörlés
  2. Gizike!!!micsoda finom lehet,egy jó ebéd után,tökéletes!!!!imádom a sütőtököt!!!!

    VálaszTörlés
  3. Dia!
    Köszönöm!! Szerintem egy próbát megérne, lehet éppen most kedvelnéd meg a tököt.

    VálaszTörlés
  4. Melli!
    Akkor ez pont neked való desszert, és gyorsan elkészíthető.

    VálaszTörlés
  5. Mikor költözhetek melléd? ^_^

    VálaszTörlés
  6. Araniel!
    Szerintem kezdj el csomagolni, és gyere!!!!:))

    VálaszTörlés