Megint csak ismételni tudom magamat "imádom a vacsoracsatát"!!! Igaz nem minden recept és vendéglátó tetszik, de vannak olyan ételek és elkészítőik, akik remek receptekkel ajándékozzák meg a nézőket. Éppen ilyen volt Csonka András is. Már a vele készült műsor is nagyon remekre sikerült, az elkészített ételek pedig teljesen magukkal ragadtak. Annyira tetszettek, hogy mindet ki is próbáltam. Ma pl. az azerbajdzsáni csirkecombokat készítettem el. Csak annyit tudok róla mondani, hogy leírhatatlanul finom!!!!!! A zöldségágyon párolódott csirke finom puha, szaftos maradt. A zöldségek átvették a hús ízét, a hús viszont a zöldségekét, ettől igazán ízletes lett. A konyhát belengte a fűszeres hús illat.......... Az eredeti receptben hajdinás-rizzsel volt tálalva, ettől most kicsit eltértem. Én köretként leveles tésztában sütött, fűszerezett újkrumplit kínáltam hozzá, és mondhatom igazán jó választás volt. Mindenkinek csakis ajánlani tudom, ezt a finom csirkés ételt. Egy biztos, én a férjemet elvarázsoltam a mai ebéddel.:))
Hozzávalók:
2 egész csirkecomb
2 nagy vöröshagyma
2 nagy lilahagyma
2 db piros kaliforniai paprika
5 db sárga paprika
3 nagy paradicsom
fokhagyma
petrezselyemzöld
só
őrölt fehér bors
őrölt fekete bors
bazsalikom
pirospaprika
olívaolaj
A combokat alaposan megmosni, lecsepegtetni, majd pici olívaolajjal bekenni mindkét oldalát. Ezután megszórni sóval, őrölt fehér borssal és kicsit állni hagyni.
A zöldségeket szintén jól megmosni, majd ízlés szerinti méretűre felvágni.(én mindent vékonyan felcsíkoztam)
Egy serpenyőbe olajat hevíteni, majd a combokat elősütni, ezután kiszedni az olajból és félretenni.
A visszamaradt szaftba elkezdeni párolni a zöldségeket.
Először a vöröshagymát tenni bele, majd a kétféle paprikát, és közben ízlés szerint fűszerezni. Ezután beleszeletelni az ízlés szerinti mennyiségű fokhagymát, és megszórni az apróra vágott petrezselyemzölddel. Pár percig párolni, hogy a zöldségek kicsit összeesnek. Közben többször óvatosan átkeverni.
Végül beletenni a paradicsomot, megszórni pici pirospaprikával és kicsit átforgatni, majd levenni a tűzről.(a paradicsommal már nem pároltam tovább, nehogy teljesen összetörjön)
Egy tepsibe belekanalazni a párolt zöldségek felét, majd ráhelyezni az elősütött combokat. Tetejét befedni a maradék zöldségekkel.
A tepsi tetejét alufóliával lefedni, majd előmelegített sütőben, közepes lángon 45-50 perc alatt készre sütni.
Köretként kínálhatunk mellé rizst, krumplipürét. Én leveles tésztában sült fűszeres újkrumplival tálaltam. (recept itt megtalálható)
A zöldségeket szintén jól megmosni, majd ízlés szerinti méretűre felvágni.(én mindent vékonyan felcsíkoztam)
Egy serpenyőbe olajat hevíteni, majd a combokat elősütni, ezután kiszedni az olajból és félretenni.
A visszamaradt szaftba elkezdeni párolni a zöldségeket.
Először a vöröshagymát tenni bele, majd a kétféle paprikát, és közben ízlés szerint fűszerezni. Ezután beleszeletelni az ízlés szerinti mennyiségű fokhagymát, és megszórni az apróra vágott petrezselyemzölddel. Pár percig párolni, hogy a zöldségek kicsit összeesnek. Közben többször óvatosan átkeverni.
Végül beletenni a paradicsomot, megszórni pici pirospaprikával és kicsit átforgatni, majd levenni a tűzről.(a paradicsommal már nem pároltam tovább, nehogy teljesen összetörjön)
Egy tepsibe belekanalazni a párolt zöldségek felét, majd ráhelyezni az elősütött combokat. Tetejét befedni a maradék zöldségekkel.
A tepsi tetejét alufóliával lefedni, majd előmelegített sütőben, közepes lángon 45-50 perc alatt készre sütni.
Köretként kínálhatunk mellé rizst, krumplipürét. Én leveles tésztában sült fűszeres újkrumplival tálaltam. (recept itt megtalálható)
Ez az Én páromnak is ízlene nagyon.Jó kis szaftos, ízes étel.
VálaszTörlésA leveles tésztás krumpli hogy készül?
Isteni! Szívesen megkóstolnánk! Nálunk is az ilyen jellegű ételek jönnek be! :)))
VálaszTörlésMár én is kinéztem!
VálaszTörlésFantasztikusan néz ki!
Gratulálok!
Gyanús vagy Te nekem ezekkel a Csonka receptekkel, csak nem együtt főztök?:-)))
VálaszTörlésHihetetlenül jól néz ki, elhiszem, hogy finom!!
Nagyokat nyelek, isteni lehet
VálaszTörlésIsteni!
VálaszTörlésNelli!
VálaszTörlésNálunk nagy sikere volt, neked is csak ajánlani tudom, főleg ha a párod szereti a szaftos husikat.
A leveles tésztás krumplit a napokban beírom. Az is nagyon jó lett, biztosan még sokszor elkészítem majd.
Mézigörl!
VálaszTörlésKöszi! Nem macerás az elkészítése, biztosan nektek is ízlik majd, ha kipróbálod.:)
Andi!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!! Várom, hogy nektek hogy ízlett, majd megyek és meglesem a blogodba.:)
Latsia!
VálaszTörlésNa most jól lebuktam!!!:))))(csak apa meg ne tudja, hogy a Csonkával főzőcskézek:))))
Nagyon finom lett, örülök hogy kipróbáltam, neked is csak ajánlani tudom.
Bianka!
VálaszTörlés"isteni" volt!!!! Szívesen küldök egy kis kóstolót.:)
Ildy!
VálaszTörlésKöszönöm!!
Én is kinéztem ezt a műsorban
VálaszTörlésDia!
VálaszTörlésÉrdemes elkészíteni, mert igazán egyszerű, ám nagyon finom.:)
Nagyon étvágygerjesztő a kinézete!
VálaszTörlésVicuska!
VálaszTörlésKöszönöm, nagyon finom!!!:)