Jó-jó, tudom már nincs olyan nagy meleg hogy jeges limonádét igyunk, de szerintem nem kell ahhoz rekkenő hőségnek lenni, hogy egy finom sütemény után, ne kortyolgathatnánk limonádét. A napokban egy ismerősömnél jártam, és megláttam a virágoskertben a még mindig gyönyörűen virágzó levendulát. Rögtön szedtem is belőle, és gondoltam készítek egy finom limonádét. A sütőtökös sütemények mellé nagyon jól illett. Persze már nincs olyan meleg, hogy jégkockával lehűtve keljen inni, ez nálam csak azért került most bele, mert nem volt időm kivárni hogy teljesen lehűljön magától. Így nem volt jéghideg, csakis kellemesen hűs. A levendulától pedig kapott egy nagyon finom ízt. Lehet sokak számára kicsit ez furcsán hangzik, de bátran merem ajánlani az elkészítését, mert nagyon finom.
Hozzávalók:
1 l víz
25 dkg cukor (v. édesítőszer)
1 cs vaníliás cukor (v. 1 tk vaníliaaroma)
8 szál levendula virágai lecsipkedve
2 dl frissen facsart citromlé
25 dkg cukor (v. édesítőszer)
1 cs vaníliás cukor (v. 1 tk vaníliaaroma)
8 szál levendula virágai lecsipkedve
2 dl frissen facsart citromlé
A vízhez adjuk hozzá a cukrot (v. édesítőszert), majd forraljuk fel.
Ezután vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a lecsipkedett levendula virágokat, és hagyjuk 10-15 percig ázni.
Ezután szűrjük le, majd öntsük, és keverjük hozzá a frissen facsart citromlevet, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Én készítettem hozzá jégkockát, melybe szintén került levendulavirág, hogy kicsit mutatósabb legyen.
Nyáron a nagy melegben egy-két jégkockával kitűnő hűsítő, de bármikor fogyaszthatjuk, főleg egy finom sütemény kísérőjeként.
Ezután vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a lecsipkedett levendula virágokat, és hagyjuk 10-15 percig ázni.
Ezután szűrjük le, majd öntsük, és keverjük hozzá a frissen facsart citromlevet, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Én készítettem hozzá jégkockát, melybe szintén került levendulavirág, hogy kicsit mutatósabb legyen.
Nyáron a nagy melegben egy-két jégkockával kitűnő hűsítő, de bármikor fogyaszthatjuk, főleg egy finom sütemény kísérőjeként.
Különleges lehet!
VálaszTörlésMegcsináltam a banános csirkemellet, nagyon fini lett!
Nagyon izgalmas, finom lehet
VálaszTörlésMilyen jó kis kombináció!:) tetszik:)
VálaszTörlésNahát, micsoda párosítás! Biztosan nagyon finom, mindenképpen ki fogom próbálni. Őszintén bevallva eddig a levendulát nem igazán használtam étkezési célokra, de itt az ideje elkezdeni :)
VálaszTörlésNelli!
VálaszTörlésKülönleges, de nagyon finom ízt kapott a levendulától.
Nagyon örülök, hogy nektek is ízlett a csirkemell.
Bianka!
VálaszTörlésNeked is csak ajánlani tudom,mivel te is szereted az izgalmas kihívásokat.:))
Ami!
VálaszTörlésKöszönöm!!!!:)
Zsiri!
VálaszTörlésÉn is így voltam a levendulával, de hidd el érdemes kipróbálni, mert nagyon finom ízt ad.:)