Ebédre fasírtot sütöttem, de nem kis pogácsa formájút, hanem mint a Stefániát egyben csak tojás nem került a közepébe. Ehhez valami köretre is szükségünk volt, így kis keresgélés után erre a sült krumplira esett a választásom. Már jó ideje szerettem volna elkészíteni, hát most elérkezett az idő rá. Egyszerű elkészíteni, de nekünk nagyon ízlett. Mivel légkeveréses a sütőm, így alulra a krumplit, míg a felső rácsra a fasírtot tettem, és szinte egyszerre elkészült mindkettő.
1 kg krumpli
20 dk sajt
2 db tojás
4 dl tej
só
őrölt bors
szerecsendió
fokhagyma
margarin
20 dk sajt
2 db tojás
4 dl tej
só
őrölt bors
szerecsendió
fokhagyma
margarin
A krumplit és a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszelni.
A tepsit jó vastagon kikenni a margarinnal.
A tejet, a tojás, reszelt sajt felét, 2 gerezd fokhagymát és az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket jól összekeverni. Ezután hozzákeverni a reszelt krumplit is. Végül beleönteni a tepsibe, de ne legyen túl vastagon(kb.1,5 cm)és a tetejét megszórni a maradék sajttal.
Közepes hőmérsékletű sütőben kb. egy óra alatt készre sütni. NEM KELL LEFEDNI!!!
A tepsit jó vastagon kikenni a margarinnal.
A tejet, a tojás, reszelt sajt felét, 2 gerezd fokhagymát és az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket jól összekeverni. Ezután hozzákeverni a reszelt krumplit is. Végül beleönteni a tepsibe, de ne legyen túl vastagon(kb.1,5 cm)és a tetejét megszórni a maradék sajttal.
Közepes hőmérsékletű sütőben kb. egy óra alatt készre sütni. NEM KELL LEFEDNI!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése