2009. június 16., kedd

Tojássaláta.




Ma nem volt kedvem sok időt tölteni a konyhában, és így egy könnyű tojássalátát készítettem. Frissen pirított zsemlével ettük, de szerintem húsok mellé is kitűnő. Nem írok mennyiségeket, mert mindenki a saját igénye szerint készítheti el, és a hozzávalók is ízlés szerint bővíthetőek. Ha valakinek van még más ötlete a hozzávalókat illetően, szívesen várom....


Hozzávalók:

tojás
lila hagyma
olajbogyó
dijoni mustár(csípős)
tejföl
majonéz
őrölt fehér bors


A tojásokat keményre főzni, majd nagyobb lyukú reszelőn lereszelni.

A hagymát, és az olajbogyót apró darabokra vágni.

A tejfölt, a majonézt, sót, mustárt és az őrölt borsot jól összekeverni.

Egy tálba beletenni a tojást és a többi hozzávalót, majd a tejfölös -majonézes öntettel óvatosan összekeverni.

Tálalásig hűtőbe tenni hogy az ízek jól összeérjenek.

1 megjegyzés:

  1. Gizike,a litván receptnél szerepel egy 0,5 dk. mennyiség.Nézd meg,ha tévedtem,bocsánat!Megyek mentem a jónál jobb recepteket!Puszi neked érte.

    VálaszTörlés