2009. június 18., csütörtök

Bőrös sült hús


A mai ebédünk diétásnak egyáltalán nem mondható, de annál finomabb volt. A kezembe került a fagyasztóba egy darab bőrös sertés hús. Rögtön eldöntöttem ezt megfogom megsütni, és hagymás tört krumplival tálalni. Mivel elég nagy darab volt, így még a vacsora is kijött belőle, friss paprikával és zsemlével ettük és bizony jól belaktunk belőle. Ezek után holnap majd valami nagyon diétásat kéne főzni, mert a mai nap a bűnözés jegyében telt el, de néha ilyen napnak is kell lenni.
bőrös sertés hús
ételízesítő
majoránna
szerecsendió
kakukkfű
bazsalikom
fokhagyma

A húst felszeletelni, majd egy tepsibe egymásmellé helyezni. A fűszerekkel tetszés szerint megszórni, majd közepes hőmérsékletű sütőben szép pirosra sütni.
Sütés közben egyszer átfordítani a másik oldalára a hússzeleteket.
Én hagymás tört krumplival tálaltam.

krumpli
1 db vöröshagyma
ételízesítő
sült zsír

A krumplit kockára vágni és sós vízben puhára főzni, majd leszűrni.
A vöröshagymát apróra vágni.
A pecsenye zsírt felmelegíteni, majd beletenni az apró darabokra vágott hagymát és világos színűre párolni benne.
Ha már megfelelőnek találjuk a hagymát, akkor a krumplira önteni és jól összekeverni, közben megszórni az ízlés szerinti mennyiségű ételízesítővel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése