2009. június 6., szombat

Cseresznyés pite



És megint cseresznye! Végre elkezdett érni a cseresznye, de sajnos eléggé romlik is a fán , így ameddig csak tehetem mindenféle formában erről szól a sütés főzés. Arról nem is beszélve, hogy a vacsora is természetesen egy tál cseresznye. Ezt a pitét tavaly is többször elkészítettem, gyors és egyszerű.


45 dkg liszt
16 dkg margarin
10 dkg kristálycukor
2 db tojás
1/2 cs sütőpor
1,5 dkg élesztő
3-4 ek tejföl
pici só

A lisztet elmorzsolni a margarinnal, majd hozzáadni a csipet sót, cukrot, sütőport és jól összekeverni. Ezután hozzáadni 1 egész tojást és 1 sárgáját. Az élesztőt belekeverni 2 kanál tejfölbe(nem kell felfuttatni) majd ezt is hozzáadni a lisztes keverékhez. Jól összegyúrni, és ha kell még tejfölt tenni hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Két részre osztani, és 1 órára hűtőbe pihentetni.

Töltelék:

1 kg cseresznye(kimagozva)
15 dkg cukor
1 cs vaníliás pudingpor
2 cs vaníliás cukor
fahéj
reszelt narancs héj

Közvetlen a töltés előtt összekeverni ezeket a hozzávalókat a cseresznyével, hogy ne ereszen levet.

Egy közepes méretű tepsit kibélelni sütő papírral, majd az egyik tésztát kinyújtani, és a tepsibe helyezni. Tojásfehérjével megkenni, és kicsit várni míg rászárad. Ezután az összekevert tölteléket egyenletesen elosztani a tésztán. A másik rész tésztát szintén kinyújtani, és a cseresznyés tölteléket befedni vele. Tetejét villával megszurkálni, és tejjel lekenni.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt készre sütni.

Tálalás előtt porcukorral megszórni, és ízlés szerint felszeletelni.

4 megjegyzés:

  1. Itt várakozik legalább 5 kg cseresznye:)))
    Nagyon finom ez a pite-érzem idáig!!!

    VálaszTörlés
  2. Annyiból aztán lehet pitéket gyártani!!!
    Valóban nagyon finom, merem ajánlani!!!

    VálaszTörlés
  3. Neked milyen jó cseresznyés receptjeid vannak!

    VálaszTörlés
  4. Köszi! Neked meg jó kis savanyúság recepted van cseresznyével.

    VálaszTörlés