Nem mondanám, hogy Nigella rajongó vagyok, sőt sokszor elképedve nézem amit a konyhába művel. A legjobban az tetszik, amikor nyakig felöltözve, nagykabátba lát hozzá a főzéshez. Ilyenkor jót röhögök magamba.(tudom most az érte rajongók legszívesebben megköveznének:))) Viszont alkalmanként azért vannak remek ötletei, és isteni finomságok kerülnek ki a keze alól. Ez a torta is éppen ilyen, istenien krémes, habos és egyszerűen nem lehet abbahagyni. Ráadásul még a sütéssel sem kell bajlódni, a siker viszont elmaradhatatlan. Már magában a torta is nagyon finom, de a cseresznyedzsemet semmiképpen nem szabad lefelejteni róla. Készíthetjük fagyasztott cseresznyéből, vagy akár befőttből is .Mindenkinek csakis ajánlani tudom, egy biztos aki elkészíti az nem fog csalódni benne.
20 cm-es tortaformához:
7,5 dkg Győri Édes vaníliás keksz
7,5 dkg Győri Édes kakaós keksz
7,5 dkg margarin
7,5 dkg Győri Édes vaníliás keksz
7,5 dkg Győri Édes kakaós keksz
7,5 dkg margarin
A kétféle kekszet finomra összeaprítani. A margarint felolvasztani, majd az aprított kekszhez önteni és jól összedolgozni.
A tortaforma alját kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a kekszes masszát, és tenyérrel jól ellapogatni.
Hűtőbe tenni pihentetni. Közben ellehet készíteni a krémet.
A tortaforma alját kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a kekszes masszát, és tenyérrel jól ellapogatni.
Hűtőbe tenni pihentetni. Közben ellehet készíteni a krémet.
Habos-krém:
25 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom leve
2 dl Hulala (v. tejszín)
25 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom leve
2 dl Hulala (v. tejszín)
A mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével habosra keverni.
A Hulalát kemény habbá verni, majd óvatosan az előzőleg jól kikevert krémhez keverni.
A hűtőből kivenni a tortaalapot, majd a formából kivéve lehúzni róla a sütőpapírt és visszahelyezni a formába.
Tetejére kanalazni a habos krémet, majd visszatenni a hűtőbe, hogy megdermedjen a hab. (kb. 1 óra elég)
A Hulalát kemény habbá verni, majd óvatosan az előzőleg jól kikevert krémhez keverni.
A hűtőből kivenni a tortaalapot, majd a formából kivéve lehúzni róla a sütőpapírt és visszahelyezni a formába.
Tetejére kanalazni a habos krémet, majd visszatenni a hűtőbe, hogy megdermedjen a hab. (kb. 1 óra elég)
Cseresznyedzsem:
50 dkg magozott cseresznye (fagyasztott v. befőtt)
cukor
vaníliás cukor
cherry brandy aroma
reszelt narancshéj
pici víz (v. befőttlé)
1 ek keményítő
50 dkg magozott cseresznye (fagyasztott v. befőtt)
cukor
vaníliás cukor
cherry brandy aroma
reszelt narancshéj
pici víz (v. befőttlé)
1 ek keményítő
A cseresznyét apróbb darabokra aprítani, majd egy serpenyőbe tenni.
Egy pici vizet (v. befőttlevet) önteni alá, majd ízlés szerinti mennyiségű cukrot, vaníliás cukrot, cherry brandy aromát és reszelt narancshéjat adni hozzá. Felforralni, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzni.
Ezután a keményítőt egy pici vízzel simára keverni, majd állandó keverés mellett a cseresznyéhez önteni. Kevergetve addig főzni még besűrűsödik, majd a tűzről levéve teljesen kihűteni.
Tálalás előtt a teljesen kihűlt dzsemet a torta tetejére kanalazni, majd vízbe mártott késsel felszeletelni.
Egy pici vizet (v. befőttlevet) önteni alá, majd ízlés szerinti mennyiségű cukrot, vaníliás cukrot, cherry brandy aromát és reszelt narancshéjat adni hozzá. Felforralni, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzni.
Ezután a keményítőt egy pici vízzel simára keverni, majd állandó keverés mellett a cseresznyéhez önteni. Kevergetve addig főzni még besűrűsödik, majd a tűzről levéve teljesen kihűteni.
Tálalás előtt a teljesen kihűlt dzsemet a torta tetejére kanalazni, majd vízbe mártott késsel felszeletelni.
Hű mesésen néz ki
VálaszTörlésRégóta keresgélek sütés nélküli sajttortát! Köszi!! :) - Emőke
VálaszTörlésJézusisten!!! Ide vele, de most :-DD
VálaszTörlésErről alaposan lemaradtam, de hála Neked - mégsem :-)
Én is kérek Gizus,nagyon isteni lett!:-)
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Az íze is mesés.:)
Emőke!
VálaszTörlésCsakis ajánlani tudom neked is, nagyon finom. Nézelődjél a "sütés nélküli sütemény"-ek között, ott van egy csokoládés változat, az is nagyon finom.:)
Chef Viki!
VálaszTörlésSajnos én csak Gizi vagyok :))), de már küldöm is a kóstolót.
Én már kétszer is láttam, és nem bírtam tovább, muszáj volt megcsinálni. Nem bántam meg, mert eszméletlen finom!!!:)
Ditta!
VálaszTörlésTermészetesen te is kapsz belőle.:)Feltétlen csináld meg, biztosan nálatok is sikere lesz.:)
Én is kérek, imádom a cseresznyét.
VálaszTörlésGizus!Megint nagyot alkottál!:-)Gondolom mindenkinek ízlett!
VálaszTörlésNagyon mutatós és finom.
VálaszTörlésSzenzációóóós!!!!
VálaszTörlésKati!
VálaszTörlésMár küldöm is!!:)
Nelli!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!! Egyszerűen nem lehet abbahagyni, olyan finom a krém a cseresznyével.:)
Családi tűzhely!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Csakis ajánlani tudom.:)
Juci!
VálaszTörlésKöszönöm!!!:)
Hú de jól néz ki *_*
VálaszTörlésnagyon finom lehet :)
VálaszTörlésKicsit megkésve találtam rá erre a bejegyzésedre, de meg kell mondjam Nigellával kapcsolatban, hogy nálam az verte ki a biztosítékot, amikor egy egész tyúkot tett a fazékba, tyúkhúsleves céljából. A szerencsétlen jószágon még a karmai is rajta voltak, a zsírzójáról és a hosszú szőrszálakról nem is beszélve... Még jó, hogy ki volt belezve.
VálaszTörlésaraniel!
VálaszTörlésKöszönöm!!:)
starfi!
VálaszTörlésBizony nagyon finom!!!:)
Roza!
VálaszTörlésBizony vannak eszméletlen dolgai!!! Azért kicsit felhívhatnák ilyesmire a figyelmét, mert a kezdő háziasszonyok, még a végén elhiszik hogy így kell főzni. Pedig dehogyis!!!:)
Kedves Gizi,ez isteni volt!
VálaszTörlésKöszi a recepteket, (főleg a sajátjaidat)... kezdő konyhai tündérként családi eseményre mindig a Te blogodhoz fordulok!
Zorka, nagyon köszönöm kedves szavaidat. Megpróbálom elég érthetően leírni a recepteket, főleg azért, hogy kezdő háziasszonyok is könnyen boldoguljanak vele. Nagyon köszönöm, hogy ezt megírtad, és megerősítettél abban, hogy jó amit csinálok. Ez a torta nálunk is igen kedvelt, és örülök hogy a Te családodnak is ízlett.
TörlésTovábbi jó sütést-főzést kívánok.