Ma megint egy Valentin napra készíthető receptet hoztam. Mivel szerintem mindenki szereti a muffint, így ezzel is kedveskedhetünk e-nap alkalmából. Nagy sikerünk lesz vele, főleg ha a párunk muffinimádó. A muffin sütése egyszerű, így mindenképpen nagy sikert könyvelhet el, aki megsüti. Ez egy igazán egyszerű recept, és különféleképpen ízesíthetjük. Én most az alkalomhoz illően, málnadzsemmel töltöttem meg sütés előtt. A finom szaftos muffin tészta, még sokkal finomabb lett így a dzsemmel a közepén. Persze mindenki az ízlésének megfelelő lekvárral ízesítheti. A tetejére málnás-mascarponés tejszínhab került. Hát kell ennél a habos finomságnál több??? Szerintem nem!!! Így mindenkit csak buzdítani tudok a muffin sütésre.
12 db muffinhoz:
20 dk liszt
12 dk porcukor
2 db tojás
1 dl étolaj
2 dl tejföl
1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
reszelt narancshéj
málnadzsem (v. ízlés szerinti lekvár)
20 dk liszt
12 dk porcukor
2 db tojás
1 dl étolaj
2 dl tejföl
1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
reszelt narancshéj
málnadzsem (v. ízlés szerinti lekvár)
Egy tálba beletenni a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a reszelt narancshéjat, majd összekeverni.
Egy másik tálba beleütni az egész tojásokat, hozzáadni a porcukrot és jól kikeverni.
Ezután belekeverni az olajat és a tejfölt is.
Végül a lisztes keverékhez hozzákeverni a folyékony masszát, és így is jól összekeverni.
A muffin formába tenni egy kanál masszát, majd a tetejére egy teáskanál málnadzsemet csorgatni. (v. ízlés szerinti lekvárt)
Ezután rákanalazni a maradék masszát.
Előmelegített sütőbe, közepes lángon 20-25 perc alatt készre sütni. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)
A sütőből kivéve rácsra szedni és teljesen kihűteni.
Közben ellehet készíteni a tetejére a habot.
Egy másik tálba beleütni az egész tojásokat, hozzáadni a porcukrot és jól kikeverni.
Ezután belekeverni az olajat és a tejfölt is.
Végül a lisztes keverékhez hozzákeverni a folyékony masszát, és így is jól összekeverni.
A muffin formába tenni egy kanál masszát, majd a tetejére egy teáskanál málnadzsemet csorgatni. (v. ízlés szerinti lekvárt)
Ezután rákanalazni a maradék masszát.
Előmelegített sütőbe, közepes lángon 20-25 perc alatt készre sütni. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)
A sütőből kivéve rácsra szedni és teljesen kihűteni.
Közben ellehet készíteni a tetejére a habot.
Málnás-mascarponés hab:
10 dk mascarpone
2 dl Hulala (v. tejszín)
1 cs vaníliás cukor
2-3 ek málnadzsem
10 dk mascarpone
2 dl Hulala (v. tejszín)
1 cs vaníliás cukor
2-3 ek málnadzsem
A mascarponét kikeverni a vaníliás cukorral.
A Hulalát kemény habbá verni.
Ezután apránként, óvatosan a kikevert mascarponét összekeverni a kemény habbá vert Hulalával, majd szintén óvatosan belekeverni a málnadzsemet is.
Tálalás előtt a kihűlt muffinok tetejét a habbal megkoronázni.
A Hulalát kemény habbá verni.
Ezután apránként, óvatosan a kikevert mascarponét összekeverni a kemény habbá vert Hulalával, majd szintén óvatosan belekeverni a málnadzsemet is.
Tálalás előtt a kihűlt muffinok tetejét a habbal megkoronázni.
Giza ,gyönyörűek lettek a muffinjaid,és az ízük is csodás,én is hasonlót szeretnék Valentin napra készíteni:-)
VálaszTörlésNagyon mutatósak a kis muffinok, és a tetején a málnás-mascarponés hab isteni lehet!
VálaszTörlésKérlek nézz be hozzánk légyszives:))
Hú, ezek nagyon guszták lettek!
VálaszTörlésNagyon guszta:)
VálaszTörlésÚr Isten, de szép!! És biztosan nagyon finom is!!
VálaszTörlésNagggyon guszta! :)
VálaszTörlésHát ezt még én is megkóstólnám,pedig elegem van a krémes dolgokból , most már lassan ne is lássak tortát.De ez a deszert nagyon kívántatja magát:)
VálaszTörlésGizus ! Tudtam, hogy be kell kanyarodni még lefekvés előtt Hozzád. Valami gyönyörűséges a muffinok.
VálaszTörlésViszem is a receptet. Húúúú de felizgattad a gyomornedveim :)
Gizi, ezek valami álomszépek! Sajna a sk. málnalekvárt már megettük, de szerintem eperrel sem lesz rossz!
VálaszTörlésGizi.... még keresem a szavakat :))) csodás!!
VálaszTörlésHű de csodásak! Gyönyörű látvány!
VálaszTörlésMennyei élvezet! Ugye?
Ditta!
VálaszTörlésKöszi, majd megyek és meglesem a Valentin napi muffinodat. Biztosan az is fincsi lesz.:)
Liza!
VálaszTörlésA muffin maga is finom, de a hab....isteni.:)
Köszi a meghívást, megyek és bekukkantok hozzád.
Szemirámisz!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!!:)
Réka!
VálaszTörlésKöszönöm, küldöm a kóstolót.:)
Mária!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!! Csakis ajánlani tudom, mert nagyon finom.:)
Colors in...!
VálaszTörlésKöszönöm!!!:)
Cakeni!
VálaszTörlésÉn szívesen kóstolgatnám a te tortáidat.:))
Hab nélkül is nagyon finom, sőt még sós változatban, sajtos habbal is eltudom képzelni.:)
Viki!
VálaszTörlésNagyon köszönöm! Az én nyálam is csorog amikor úgy éjnek idején nálad járok.:))
Erinacea!
VálaszTörlésKöszönöm!! Szerintem is isteni lesz azzal az eperlekvárral.:)
Zsiri!
VálaszTörlés:))) Látom már meg is találtad, Köszönöm!!
Terike!
VálaszTörlésKöszönöm!! Isteni finom, igaz én imádom a krémes süteményeket.:)
Ez tuti elkészül ,ugyis van felhasználásra váró mascarpone ..pedig az omlós kekszet terveztem a mascarponéval ,na majd legközelebb :-)
VálaszTörlésvanocska!
VálaszTörlésMindkettő nagyon finom, de én is emellett döntenék. Biztosan sikered lesz vele a párodnál.:)
ÁÁÁÁÁ ez gyönyörű
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésKöszönöm!!!:)
Ahhh...kell...most!!!!!!!!!!!!!!!! :)
VálaszTörlésAraniel!
VálaszTörlésOKÉ már küldöm is!!!:))))))
Ez mesés!:) Hogy csinálsz ilyen gyönyörű képeket?
VálaszTörlésgabanyu!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Egyszerűen csak fényképezek, de szerintem nem annyira jók ezek a képek. Egy kicsit szerkesztek rajtuk.
Akkor viszont első osztályú géped van!:)
VálaszTörlésgabanyu!
VálaszTörlésKöszi, a gépem valóba jó, csak én nem értek hozzá, még szerencse hogy teljesen autómata.:)