A ricottát általában süteményekhez, édesen szoktam felhasználni, ám nemrégiben Serényi Zsoltnak köszönhetően a TV-Paprikán megláttam ezt a receptet, és nagyon megtetszett. Igaz kicsit tartottam tőle, hogy vajon jó választás lesz-e elkészíteni, ízleni fog-e, de a kíváncsiságom az aggodalmamnál sokkal nagyobb volt. Most már állíthatom, hogy feleslegesen aggódtam, mert így sósan, fokhagymával ízesítve is nagyon finom lett. Igazán könnyen, és gyorsan elkészíthető, és nem utolsó sorban még diétázóknak is bátran merem ajánlani. Nagyon laktató, így ennek a mennyiségnek az elkészítésével, három személy részére bőséges ebédet tálalhatunk fel.
Hozzávalók 20 x 30 tepsihez:
2 db csirkemellfilé
20 dk zöldborsó (fagyasztott)
50 dkg ricotta
1 nagydoboz natúr joghurt
reszelt sajt
2 ek zsemlemorzsa
3-4 gerezd fokhagyma
só
őrölt fehérbors
kakukkfű
bazsalikom
szerecsendió
olívaolaj
A csirkemellet vékonyan felcsíkozni, majd egy serpenyőbe az olajat felhevíteni és fehéredésig pirítani. Közben ízlés szerint sózni, és megszórni a fűszerekkel. Pár perc alatt elkészül.
Ezután kiszedni a serpenyőből és egy tepsibe tenni.
A serpenyőbe amibe a húst pirítottuk, beletenni a zöldborsót és elkezdeni párolni. Egy pici vizet önteni rá, majd vékonyan rászeletelni két gerezd fokhagymát. Enyhén sózni, és puhára párolni. (ez szintén pár perc)
Ha megpárolódott, szűrőkanállal kiszedni a serpenyőből és a tepsiben lévő csirkemellhez keverni.
Tetejét megszórni a zsemlemorzsával.
A ricottát összekeverni a joghurttal. Sóval ízlés szerint ízesíteni, és belenyomni a megmaradt fokhagymagerezdeket.
Ezután a tepsiben lévő húsos-borsós keverék tetejére önteni és egyenletesen elsimítani.
Végül a tetejét reszelt sajttal jól megszórni. (én edami sajtot reszeltem rá)
Előmelegített sütőbe helyezni, majd közepes lángon, szép pirosra sütni.
Nagyon finom és laktató!!!!
Ezután kiszedni a serpenyőből és egy tepsibe tenni.
A serpenyőbe amibe a húst pirítottuk, beletenni a zöldborsót és elkezdeni párolni. Egy pici vizet önteni rá, majd vékonyan rászeletelni két gerezd fokhagymát. Enyhén sózni, és puhára párolni. (ez szintén pár perc)
Ha megpárolódott, szűrőkanállal kiszedni a serpenyőből és a tepsiben lévő csirkemellhez keverni.
Tetejét megszórni a zsemlemorzsával.
A ricottát összekeverni a joghurttal. Sóval ízlés szerint ízesíteni, és belenyomni a megmaradt fokhagymagerezdeket.
Ezután a tepsiben lévő húsos-borsós keverék tetejére önteni és egyenletesen elsimítani.
Végül a tetejét reszelt sajttal jól megszórni. (én edami sajtot reszeltem rá)
Előmelegített sütőbe helyezni, majd közepes lángon, szép pirosra sütni.
Nagyon finom és laktató!!!!
Finom lehet. Azt hiszem hamarosan én is elkészítem.
VálaszTörlésGizus!Ez mennyei lehet!:-)Viszem!
VálaszTörlésszeretem a jó ötleteidet! Ez is fincsi lehet!
VálaszTörlésNagyon guszta! Biztos finom!:)
VálaszTörlésJaj Gizus, annyira szépen tudod tálalni, de még leírni is, hogy már a fotót nem is kell figyelni, lelki szemeim előtt ott lebegnek a finomságaid. Ez akár egy jó kis fogyókúrás is lehet/- ne, ha nem szeretnénk így enni :))
VálaszTörlésGizus,de nagyon jól néz ki,így reggeli előtt ,vagy helyett,jöhetne is:-)
VálaszTörlésHű nagyon finom és ötletes
VálaszTörlésPuszedli!
VálaszTörlésNagyon finom, nyugodt szívvel merem ajánlani.:)
Nelli!
VálaszTörlésBizony mennyei volt. Kíváncsian várom, neked ízlik-e.
Mónika!
VálaszTörlésKöszönöm!! Bátran merem ezt is ajánlani.:)
Maryenne!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Nagyon finom.:)
Viki!
VálaszTörlésKöszönöm, olyan jól esnek mindig a szavaid!! Ebből aztán nyugodtan lehet enni, mert valóban egy diétás-fogyókúrás recept. Nekünk nagyon ízlett, biztosan még sokszor elfogom készíteni.:)
Ditta!
VálaszTörlésKöszi, igaz már lekéstem a reggelidet, na de holnapra még odaér. Már küldöm is.:)
Köszi a receptet!! :)
VálaszTörlésAndi-Kata!
VálaszTörlésNincs mit, örülök, hogy tetszik!!:)
Ezt most szeretném azonnal belapátolni :)
VálaszTörlés