2010. május 20., csütörtök

Spárgás-spenótos krémleves.


Még mindig tart a spárga őrületem, és megpróbálom minél többféleképpen elkészíteni. Ma egy finom krémleves készült belőle egy kis spenóttal felturbózva. Lehet kicsit furcsának tűnik a párosítás, de állítom a végeredmény már nem volt az. Gyors, egyszerű és nagyon finom!!! Egy kis pirított mandulával tálaltam, melytől különösen finom volt.

1 cs spárga
10-15 dk spenót
4 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db krumpli

őrölt bors
1 db húsleves kocka
bazsalikom
1/2 citrom leve
2 dl tejszín
olívaolaj

A spárgát megtisztítani a fás részektől, majd feldarabolni.
A krumplit kockára vágni.
Az újhagymát és a fokhagymát vékonyra felkarikázni.

Egy edénybe az olajon elkezdeni párolni a hagymát, majd hozzáadni a fokhagymát is. Ezután beletenni a felkockázott krumplit, jól összeforgatni és felönteni annyi vízzel, hogy jól ellepje. A fűszerekkel ízlés szerint fűszerezni és addig főzni, hogy a krumpli félpuha legyen. Ekkor hozzáadni a feldarabolt spárgát és kb. 10 percig főzni, majd beletenni a spenótot és még kb.10 percig főzni.
Ezután botmixerrel pépesíteni, majd visszahelyezni a gázra és állandó keverés mellett hozzáadni a tejszínt és a citromlevet. Jól kiforralni és 1-2 percig még főzni.
Pirított mandulával tálalni.

4 megjegyzés:

  1. Szia Gizi.
    Szép hétvégét kívánok neked és elnézést hogy mostanában nem jöttem de még most sem vagyok jól.:$
    Remélem majd tudunk beszélni valamikor.Sok puszi:))

    VálaszTörlés
  2. Bianka!
    Izgalmas, de nagyon finom, még apának is ízlett!!:)

    VálaszTörlés
  3. Szia Réka!
    Örülök hogy benéztél, és jobbulást kívánok!! Ma lestelek, de nem voltál fent, de majd csak összefutunk.:)
    Nektek is szép hétvégét kívánok, sétáljatok sokat, talán jó idő lesz hozzá.
    Puszillak :)

    VálaszTörlés