Gondolom paradicsomos káposztát mindenki készített már, így én most inkább csak kedvcsinálónak szántam, ötletet adva a hétvégi ebéd elkészítéséhez. Télen elég sokszor főzök főzeléket, ilyenkor több vitaminra van szükségünk, és a meleget is jobban szeretem a konyhában mint a nyári nagy melegben. Egy szelet sült hússal, vagy éppen fasírozottal, igen finom ebédet lehet feltálalni a család számára. Én most oldalast sütöttem a főzelék mellé, de bevallom, még üresen is szívesen elkanalazgatom.
Hozzávalók:
1 kisebb fejes káposzta
1 nagyobb vöröshagyma
1 üveg sűrített paradicsom
só
3 ek liszt
2 ek olaj
1 tk pirospaprika
cukor (v. édesítőszer)
1 nagyobb vöröshagyma
1 üveg sűrített paradicsom
só
3 ek liszt
2 ek olaj
1 tk pirospaprika
cukor (v. édesítőszer)
A káposztát és a vöröshagymát szép vékonyra felvágni, majd felönteni annyi paradicsomlével, hogy jól ellepje. (a sűrített paradicsomot előzőleg simára keverni a vízzel) Ezután sózni, és ízlés szerinti mennyiségű cukorral ízesíteni. Felforralni, majd a hőfokot mérsékelni, és puhára főzni a káposztát.
A lisztből és az olajból világos zsemle színű rántást készíteni, majd levenni a tűzről, és hozzákeverni a pirospaprikát.
Ezután a rántást kicsit hűlni hagyni, majd felengedni a káposzta levével. Simára keverni, majd állandó keverés mellett a káposztára önteni. Kevergetve addig főzni, amíg teljesen sima állagú szószt kapunk. Ezután pár percig még főzni, és ha kell utána ízesíteni.
Tálaláskor a paradicsomos káposztát sült oldalassal vagy hússal, esetleg fasírozottal kínálni.
A lisztből és az olajból világos zsemle színű rántást készíteni, majd levenni a tűzről, és hozzákeverni a pirospaprikát.
Ezután a rántást kicsit hűlni hagyni, majd felengedni a káposzta levével. Simára keverni, majd állandó keverés mellett a káposztára önteni. Kevergetve addig főzni, amíg teljesen sima állagú szószt kapunk. Ezután pár percig még főzni, és ha kell utána ízesíteni.
Tálaláskor a paradicsomos káposztát sült oldalassal vagy hússal, esetleg fasírozottal kínálni.
Háát igen, a jó öreg par.káp...
VálaszTörlésElképzelhető, hogy a férjemnek legyártom, nagyon szereti az ilyen főzelékeket. Nagyon ínycsiklandó a fotón! :-))
Én ezt úgy szoktam, hogy árpagyöngyöt főzök bele, és hús helyett kolbász karikákkal készítem el. Nagyon finom, és igencsak laktató. Nem kell külön husit sütögetni mellé. Próbáld ki.
VálaszTörlésA máglyarakásodat természetesen már régen megtaláltam :-))). Nem mindig van időm írni, de a receptjeidet mindig megnézem.
Én is árpagyönggyel ismerem. Imádom.
TörlésMost már muszáj lesz hogy kipróbáljam árpagyönggyel is, ha Nektek bevált úgy a paradicsomos káposzta. Én eddig csak a székelykáposztába tettem árpagyöngyöt, azzal nagyon finom.
TörlésJajj, Gizi: én nem főzhetek, pedig imádom!!! De a család többi tagja nem-így anyukámnál szoktam belakmározni:))))
VálaszTörlésGizikém, drága, vár Rád egz kismeglepetés nálam!Puszillak!
VálaszTörlésYasmine!
VálaszTörlésKöszi, és jó par.káp.. gyártást kívánom!!! A férjednek meg jó étvágyat hozzá!!
Ani!
VálaszTörlésKifogom próbálni a te recepted szerint is!!Én is minden nap benézek hozzád!!
trinity!
VálaszTörlésKüldök neked egy tányérral, nyissad ki az ablakot!!
Szia Éva!
VálaszTörlésKöszönöm a meglepetést, már megyek is megnézni!!! Én is puszillak, és a pici Márkót is!!
Jaj, de szeretem, de olyan ritkán csinálok, ritkán jut eszembe. Meg most még szopiztatok, nem is nagyon ehetek káposztát :( pedig most összefutott a nyál a számban :)
VálaszTörlésGasztroboszi!
VálaszTörlésSzopiztatás alatt bizony ne is egyél!! Gondolom most sokféle étellel így vagy, na de majd eljön az idő amikor kedvedre lakmározhatsz.