2009. október 17., szombat

Csipetke levesekhez


Többféle leves is van amihez kitűnő levesbetét a csipetke. Én ma például a bablevesbe tettem, és nagyon finom volt. Igaz kicsit több időt igényel az elkészítése, de az eredmény amikor a levesbe belefőzzük és vidáman kanalazzuk kárpótol érte. Ellehet készíteni akár előre is, és megszárítani. Így amikor szükségünk van rá csak elővenni és már lehet is belefőzni a levesbe.

2 db tojás
liszt


Egy tálba felverni a tojásokat, sózni majd annyi lisztet adni hozzá hogy egy kicsit keményebb tésztát kapjunk. Jól összegyúrni, majd kis darabokat leszakítani, kicsit ellapogatni és szépen elcsipkedni. Közben kicsit liszttel megszórni nehogy összeragadjanak.
A már kész levesbe tenni, felforralni, majd mérsékelt lángon addig főzni ameddig a csipetke megpuhul.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szép estét kívánok neked:) szia

    VálaszTörlés
  2. Szia Réka!
    Neked is legyen szép az estéd!!!Puszi

    VálaszTörlés
  3. :D örülök hogy ízlett a süti....

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ügyes voltál szuper lett a sütid, és biztosan nagyon finom volt!!

    VálaszTörlés
  5. Szia Jó reggelt, tegnap tettem fel fánkot is és ma egy fincsi reggelit ha van hozzá kedved gyere....:))

    VálaszTörlés
  6. Szia Réka!
    Természetesen megyek, és végig kóstolok mindent!!! Szép délutánt kívánok!!

    VálaszTörlés