A gyümölcsös kosárban szép, érett sárgabarackok mosolyogtak rám, és szinte felkínálták magukat, hogy süssek valami finom süteményt.... Mivel kissé mérséklődött a meleg, (na, meg elég korán keltem) és éppen hétvége van, a hűtőben is várakozott egy csomag leveles tészta, így pikk-pakk összeállítottam a pitét, és már mehetett is a sütőbe. A tészta jó ropogósra sült, a töltelék finom, és krémes, melyhez jól illik a sárgabarack. A sárgabarackot pedig ízlés szerint lecserélhetjük pl. őszibarackra, nektarinra, szilvára......
Hozzávalók 20x30 cm-es tepsihez:
1 cs leveles tészta (Tante Fanny)
25 dkg mascarpone
2 dl tejföl (20%-os)
3 db tojássárga (nagy)
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1/2 citrom leve
1 cs vaníliás pudingpor (v. 2 ek kukoricakeményítő)
kb. 10 db sárgabarack
Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki, majd a papírral együtt helyezzük bele a tepsibe úgy, hogy pereme is legyen. Ezután tegyük be a hűtőbe, míg elkészítjük a tölteléket.
A sárgabarackot mossuk meg, majd vágjuk félbe, és távolítsuk el a magot.
A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a citromlevet, és robotgéppel keverjük simára. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá)
Ezután adjuk hozzá a tojássárgákat, keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá a pudingport (v. keményítőt) és szintén keverjük simára.
Vegyük ki a tésztát a hűtőből, egyenletesen kanalazzuk rá a simára kevert tölteléket, majd ízlés szerint rakjuk ki a félbevágott sárgabarackkal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 45-50 perc alatt süssük szép aranybarnára. (Én légkeverésnél 170 fokon, 45 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral a süteményt, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.A tészta jó ropogós, a töltelék könnyű, krémes, és jól illik hozzá a sárgabarack.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése