2019. július 21., vasárnap

Mentaszörp.




Visszatért a kánikula, így nemcsak könnyedebb ételt, friss gyümölcsöt, de egy frissítő limonádét is jólesik elfogyasztani a tikkasztó melegben. Mivel a kertben több mentabokor is található, melynek nagyon szeretem az illatát és az ízét is, így mentaszörpöt készítettem belőle. Az elkészült szörp a hűtőben jól lehűl, és szénsavas ásványvízzel igazán frissítő....







Hozzávalók:

1 nagy csokor mentalevél
50 dkg kristálycukor (v. barna cukor)
1 db citrom
2 tk citromsav
1 l víz


A mentaleveleket és a felkarikázott citromot tegyük egy edénybe, öntsük fel a vízzel, majd fedjük le és tegyük be egy éjszakára a hűtőbe.

Másnap vegyük ki a hűtőből, adjuk hozzá a cukrot és a citromsavat, majd forraljuk fel, és főzzük 10-15 percig.

Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd szűrjük le, töltsük üvegbe, és tegyük be a hűtőbe felhasználásig. (Én csak másnap szűrtem le, és nagyon jól összeértek az ízek, finom lett.)

A nagy melegben szénsavas ásványvízzel igazán üdítő a fogyasztása.





 Tipp:
Amennyiben nagyobb adagot készítünk, és szeretnénk eltenni télire, főzés után szűrjük le, és töltsük jól záródó üvegekbe, majd tegyük száraz dunsztba, és ott hagyjuk teljesen kihűlni. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése