Csakis macaron féleségről beszélhetek, mert sem szép talpacskája nem lett, de még ráadásul sütés közben meg is repedezett a teteje. Ennek lehet akár az is az oka, hogy hirtelen döntöttem el, hogy szép rózsaszín macaronokat sütök, ezzel is ötletet adva a Valentin napi desszert elkészítéséhez, és a tojásfehérje még akkor a fagyasztóban várakozott a sorára. Gyorsan elővettem, és mivel türelmem nem volt hogy kivárjam még teljesen felenged, még félig fagyos állapotban kezdtem el felverni. Végül aztán a hozzávalók összekeverése után, szép habos kis korongokat kanalaztam a sütőpapírra, és hogy még formásabbak legyenek kis körkörös mozdulatokkal formáztam meg őket. Lehet ezzel megint csak hibát követtem el, és ezért nem lett talpa sütés közben. Mindennek ellenére a mogyorókrémmel összeragasztva, nagyon finom desszertet kaptam. Maradék tojásfehérje felhasználásához csakis ajánlani tudom. Legközelebb, (mert azért lesz legközelebb) jobban odafigyelek majd, és akkor hátha tökéletesebbre sikerülnek majd a macaronjaim. Az én sikertelenségem persze azért ne vegye el senki kedvét attól, hogy megpróbálkozzon a macaron sütéssel, mert ha külalakra nem is sikerül a legszebbre az íze állítom kárpótolni fog érte.
Hozzávalók:
6,5 dkg mandula (szeletelt)
12,5 dkg porcukor
6,5 dkg tojásfehérje (2-3 db tojásé)
4 dkg kristálycukor
piros ételfesték
A szeletelt mandulát aprítóval összeaprítani, majd hozzászitálni a porcukrot.
A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdeni habbá verni, majd amikor már kezd jó habos lenni, állandó keverés mellett hozzáadni a kristálycukrot, és egy pici ételfestéket, majd kemény habbá verni.(szép rózsaszín hab legyen)
Ezután a cukros-mandulát óvatosan fakanállal a habhoz keverni.
A tepsit kibélelni sütőpapírral, majd a masszát habzsákba tölteni és egymástól kicsit távolabb, egyforma korongokat nyomni a papírra. (én teáskanállal kanalaztam a papírra a korongokat)
30 percig szobahőmérsékleten száradni hagyni.
A sütőt előmelegíteni 160 fokra, majd behelyezni a tepsit és 10-12 perc alatt szép világos színűre sütni.
A sütőből kivéve a tepsiben hagyni teljesen kihűlni, majd óvatosan leemelni a sütőpapírról.
Tálalás előtt a teljesen kihűlt korongokat ízlés szerinti krémmel összeragasztani. Én mogyorókrémmel ragasztottam össze.
Így már én is jártam...Ne csüggedj legközelebb sikerül igazira! Egyébként nagyon finom sütike lett így is belőle!
VálaszTörlésKriszti kicsit bosszantott, mert olyan szép volt a hab. Na de így is elfogyott, és legközelebb remélem jobban sikerül.
Törlésnekem tetszik,elfogadnám:)
VálaszTörlésKöszönöm!! Szívesen küldök belőle.:)
TörlésAzért jöhetne pár darab belőle...:) Nagyon jól néznek ki!
VálaszTörlésLilla köszönöm, küldöm Neked is.:)
TörlésHát nekem mindegy milyenre akartad, igy is tök jól néz ki:) Biztosan nagyon finom is.
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!! Nagyon finom, csakis ajánlani tudom.:)
Törlés