Cukkiniből-virsliből és tésztából gyorsan összedobható egy finom ebéd, vagy éppen vacsora. Régebben még el sem tudtam volna képzelni a cukkininek ennyiféle elkészítési módját. Egyszerűen csak bepaníroztam, és bő olajban kisütöttem. Mára ez a változat már teljesen száműzve lett a konyhámból, és megpróbálom minél változatosabban elkészíteni. További cukkinis receptjeim itt megtekinthetőek!!! Szeretem az ilyen tejszínes-szószos, tésztával és sajttal jól megszórt egyszerű, ám igen laktató ebédeket. Szerencsére a cukkini szépen terem a kertbe, igaz elég nehezen kezdett el teremni, de bizakodom, hogy még jó néhány finomságot készíthetek majd belőle.
1 db cukkini
1 db vöröshagyma
4 db virsli
2 dl tejszín
só
őrölt fehérbors
ételízesítő
petrezselyemzöld
olívaolaj
reszelt sajt
színes tészta
A cukkinit felkockázni, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet apróra felaprítani, a virslit vékony karikákra vágni.
Egy serpenyőbe olívaolajat önteni és felhevíteni. Ezután beletenni az apróra vágott vöröshagymát és elkezdeni párolni. Ha már kezd üveges lenni, hozzáadni a felkockázott cukkinit, jól összeforgatni és ízlés szerint megfűszerezni.
Tovább párolni, és ha szükséges egy pici vizet önteni alá.
Félpuhára párolni a cukkinit, majd ekkor hozzáadni a felkarikázott virslit, megszórni az apróra vágott petrezselyemzölddel és párpercig így párolni tovább.
Végül felönteni a tejszínnel, jól kiforralni, majd kisebb lángon párperc alatt készre főzni. (ha szükséges még utánaízesíteni)
Közben a tésztát enyhén sós vízbe kifőzni, majd leszűrni.
Tálaláskor a tésztát tányérra szedni, majd a tetejére kanalazni a cukkinis-virslis-tejszínes ragut. Tetejét ízlés szerinti reszelt sajttal megszórni. Én füstölt sajtot reszeltem rá.
Egy serpenyőbe olívaolajat önteni és felhevíteni. Ezután beletenni az apróra vágott vöröshagymát és elkezdeni párolni. Ha már kezd üveges lenni, hozzáadni a felkockázott cukkinit, jól összeforgatni és ízlés szerint megfűszerezni.
Tovább párolni, és ha szükséges egy pici vizet önteni alá.
Félpuhára párolni a cukkinit, majd ekkor hozzáadni a felkarikázott virslit, megszórni az apróra vágott petrezselyemzölddel és párpercig így párolni tovább.
Végül felönteni a tejszínnel, jól kiforralni, majd kisebb lángon párperc alatt készre főzni. (ha szükséges még utánaízesíteni)
Közben a tésztát enyhén sós vízbe kifőzni, majd leszűrni.
Tálaláskor a tésztát tányérra szedni, majd a tetejére kanalazni a cukkinis-virslis-tejszínes ragut. Tetejét ízlés szerinti reszelt sajttal megszórni. Én füstölt sajtot reszeltem rá.
Nagyon jól néz ki:) a cukkinit én is imádom, tényleg ezerféle módon lehet elkészíteni.
VálaszTörlésÉn is úgy vagyok mint te, most kezdem a tököt változatosabban használni.
VálaszTörlésEgy új alternatíva számomra! köszi!
VálaszTörlésNagyon finom lehet,a kép meg szenzációs!:-)
VálaszTörléstrollanyu!
VálaszTörlésKöszönöm!! Valóban ezer meg egy féleképen elkészíthető, imádom.:)
Kati!
VálaszTörlésA tököt én is eddig csak főzeléknek tudtam elképzelni,pedig sokféle lehetőség van, és mind finom.:)
Vicuska!
VálaszTörlésBiztosan neked is ízleni fog, köszi hogy elkészíted.:)
Ditta!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!! Isteni finom, és gyorsan összedobható.:)
Nagyon finom imádom a cukkinit
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésKöszi, akkor ez pont egy neked való recept.:)