Tegnap elmaradt a "hétvégi receptajánló" mivel kihasználtuk a csodás napsütést, és elmentünk kirándulni. Ma pedig felesleges lenne egy húsos receptet megosztanom, mert gondolom már mindenki túl van a vasárnapi főzőcskézésen. Viszont egy gyors desszert elkészítéséhez, még bátran nekifoghat mindenki, főleg ha szereti a palacsintát, és a cukkinit is. Én külön-külön is imádom mindkettőt, együtt pedig nem tudok ellenállni ennek a finomságnak. A napokban készült szilvás-rebarbarás dzsemmel tálaltam, és nagyon jól illet a palacsintához. A palacsintákat a megszokottnál kisebbre és jóval vastagabbra sütöttem, így aztán igen laktató volt. Mivel gyorsan elkészül, akár egy kiadósabb reggelire, vagy pedig leves mellé második fogásként is feltálalhatjuk.
6-7 db palacsinta hozzávalói:
12 dkg liszt
3 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
1 tk sütőpor
1/4 tk szódabikarbóna
1/4 tk só
1 db tojás
1 kicsi doboz tejföl
2 ek olvasztott vaj
1-1,5 dl tej
reszelt citromhéj
1 citrom leve
1 db zsenge cukkini
12 dkg liszt
3 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
1 tk sütőpor
1/4 tk szódabikarbóna
1/4 tk só
1 db tojás
1 kicsi doboz tejföl
2 ek olvasztott vaj
1-1,5 dl tej
reszelt citromhéj
1 citrom leve
1 db zsenge cukkini
A tojást, a tejfölt, a cukrot és a vaníliás cukrot, a sót, a citromlevet és a reszelt citromhéjat egy tálba tenni és jól kikeverni.
A lisztet összekeverni a sütőporral, és a szódabikarbónával, majd az előzőleg jól kikevert masszához szitálni, és összekeverni.
Ezután belereszelni a cukkinit, hozzáadni a tej felét, majd így is jól összekeverni.
Végül belekeverni az olvasztott vajat, és ha még szükséges akkor a maradék tejet. (egy sűrűbb tésztát kell kikeverni)
Egy teflonserpenyőt jól felmelegíteni, majd egy pici olajjal megspriccelni és ezután egy merőkanálnyi masszát óvatosan a közepére önteni. (nem kell elteríteni, csak amennyit magától szétterül a massza, hogy vastagabb palacsinták legyenek)
Végül alacsony hőfokon, mindkét oldalát szép világos színűre sütni.
Tálaláskor ízlés szerint lekvárral kínálni. (ínyencek tejszínhabot is kínálhatnak mellé)
A lisztet összekeverni a sütőporral, és a szódabikarbónával, majd az előzőleg jól kikevert masszához szitálni, és összekeverni.
Ezután belereszelni a cukkinit, hozzáadni a tej felét, majd így is jól összekeverni.
Végül belekeverni az olvasztott vajat, és ha még szükséges akkor a maradék tejet. (egy sűrűbb tésztát kell kikeverni)
Egy teflonserpenyőt jól felmelegíteni, majd egy pici olajjal megspriccelni és ezután egy merőkanálnyi masszát óvatosan a közepére önteni. (nem kell elteríteni, csak amennyit magától szétterül a massza, hogy vastagabb palacsinták legyenek)
Végül alacsony hőfokon, mindkét oldalát szép világos színűre sütni.
Tálaláskor ízlés szerint lekvárral kínálni. (ínyencek tejszínhabot is kínálhatnak mellé)
Nagyon tetszik ez a recept, szerintem sósan is finom lehet. Nagyon guszták:)
VálaszTörlésNagyun guszták lettek a palacsintáid! Lekvárral egy párat biztos megtudnék most enni!:-))
VálaszTörlésDe jó!! Nagyon tetszik!! Nálunk is biztos elfogyna, ha nem árulnám el, hogy cukkini van benne.
VálaszTörlésNagyon tetszik. Van is két cukkinim a hűtőben, jó ötletet adtál. Hétköznapi vacsorára tökéletes lesz. :)))
VálaszTörlésHát ez nagyon jól néz ki! Most jöttem rá, hogy nemcsak rántott cukkini van a világon! Köszönöm.
VálaszTörlésFantasztikus, csodás ötlet
VálaszTörléstrollanyu!
VálaszTörlésHasonlót már sütöttem sósan, és tejföllel ettük. Mindkettő fincsi.:)
Éva!
VálaszTörlésKöszönöm!! Már küldök is pár darabot, természetesen lekvárral.:)
Mária!
VálaszTörlésNe áruld el mi van benne, és biztosan ízleni fog mindenkinek.:)Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom.
Petra!
VálaszTörlésÖrülök hogy tetszik a recept, és ki is próbálod.:)
Annalíz!
VálaszTörlésKöszönöm!! Cukkiniből nagyon sok finomságot lehet készíteni, igaz régebben én is csak rántva készítettem. Bátran merem ajánlani az összes cukkini receptemet.:)
Bianka!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!:)