2010. január 31., vasárnap

Sült cékla


Szeretem a céklát minden változatban elkészítve, de sült céklát még nem készítettem. Tegnap aztán eljött az ideje hogy kipróbáljam, ezt a finomságot. Most már bizton állíthatom hogy finomság. Most egy oregánós-citromos-mézes változatban készítettem, de legközelebb más ízesítést is kifogok próbálni. Rántott csirkemáj mellé tálaltam, és igen jól összeillettek.

2 db cékla
oregánó
színes bors

1/2 citrom leve
1 ek méz
2-3 ek olívaolaj

A céklát jó alaposan megmosni, és négyfelé vágni.
Egy jénai tálba helyezni egymásmellé, majd ízlés szerint megszórni oregánóval, színes borssal és egy pici sóval.
A citromlevet, a mézet és az olíva olajat jól kikeverni majd a céklák tetejére kanalazni.
A jénai tálat alufóliával lefedni, és előmelegített sütőben, közepes lángon 45-50 perc alatt készre sütni. Még melegen megpucolni.
Tálaláskor a fennmaradó ízesített olíva olajjal meglocsolni.
Kitűnő köretként, salátaként, de akár csak önmagában is fogyasztható.


8 megjegyzés:

  1. Nagyon ól néz ki! Én is szeretem a céklás dolgokat, lehet holnap ki is próbálom.

    VálaszTörlés
  2. Szia
    hát én se ettem még ilyet,de így látva a tiéd elég guszta és gondolom nagyon fincsi így azonnal el is fogyott nem?
    Szép délutánt neked puszi

    VálaszTörlés
  3. Különleges fűszerezésű, biztos nagyon finom lehet!
    Épp a múlt héten készítettem én is sült céklát csak másabb fűszerezéssel.
    Így is kifogom próbálni:-))

    VálaszTörlés
  4. Kiskukta!
    Nekem nagyon bejött, máskor is megfogom csinálni.:)Majd megyek hozzád és meglesem!!

    VálaszTörlés
  5. Szia Réka!
    Készítsed el te is, nagyon finom és egyszerű. Valóban rögtön elfogyott!!!:)

    VálaszTörlés
  6. Liza!
    Először agyaltam is rajta, hogy vajon mi sül ki belőle, de nekem bejön nagyon. Megyek meglesem a te ízesítésedet!:)

    VálaszTörlés
  7. Ilyen változatban még nem készítettem, biztosan így is nagyon finom.
    Nekem eddig a rozmaringos sült cékla jött be leginkább. Nagyon jól illik a céklához ez a zöldfűszer szerintem.

    VálaszTörlés
  8. Még nem tettem fel a receptjét, de a kelkáposztás lasagne-hez már tálaltam.

    VálaszTörlés