Szeretem a céklát minden változatban elkészítve, de sült céklát még nem készítettem. Tegnap aztán eljött az ideje hogy kipróbáljam, ezt a finomságot. Most már bizton állíthatom hogy finomság. Most egy oregánós-citromos-mézes változatban készítettem, de legközelebb más ízesítést is kifogok próbálni. Rántott csirkemáj mellé tálaltam, és igen jól összeillettek.
2 db cékla
oregánó
színes bors
só
1/2 citrom leve
1 ek méz
2-3 ek olívaolaj
oregánó
színes bors
só
1/2 citrom leve
1 ek méz
2-3 ek olívaolaj
A céklát jó alaposan megmosni, és négyfelé vágni.
Egy jénai tálba helyezni egymásmellé, majd ízlés szerint megszórni oregánóval, színes borssal és egy pici sóval.
A citromlevet, a mézet és az olíva olajat jól kikeverni majd a céklák tetejére kanalazni.
A jénai tálat alufóliával lefedni, és előmelegített sütőben, közepes lángon 45-50 perc alatt készre sütni. Még melegen megpucolni.
Tálaláskor a fennmaradó ízesített olíva olajjal meglocsolni.
Kitűnő köretként, salátaként, de akár csak önmagában is fogyasztható.
Egy jénai tálba helyezni egymásmellé, majd ízlés szerint megszórni oregánóval, színes borssal és egy pici sóval.
A citromlevet, a mézet és az olíva olajat jól kikeverni majd a céklák tetejére kanalazni.
A jénai tálat alufóliával lefedni, és előmelegített sütőben, közepes lángon 45-50 perc alatt készre sütni. Még melegen megpucolni.
Tálaláskor a fennmaradó ízesített olíva olajjal meglocsolni.
Kitűnő köretként, salátaként, de akár csak önmagában is fogyasztható.
Nagyon ól néz ki! Én is szeretem a céklás dolgokat, lehet holnap ki is próbálom.
VálaszTörlésSzia
VálaszTörléshát én se ettem még ilyet,de így látva a tiéd elég guszta és gondolom nagyon fincsi így azonnal el is fogyott nem?
Szép délutánt neked puszi
Különleges fűszerezésű, biztos nagyon finom lehet!
VálaszTörlésÉpp a múlt héten készítettem én is sült céklát csak másabb fűszerezéssel.
Így is kifogom próbálni:-))
Kiskukta!
VálaszTörlésNekem nagyon bejött, máskor is megfogom csinálni.:)Majd megyek hozzád és meglesem!!
Szia Réka!
VálaszTörlésKészítsed el te is, nagyon finom és egyszerű. Valóban rögtön elfogyott!!!:)
Liza!
VálaszTörlésElőször agyaltam is rajta, hogy vajon mi sül ki belőle, de nekem bejön nagyon. Megyek meglesem a te ízesítésedet!:)
Ilyen változatban még nem készítettem, biztosan így is nagyon finom.
VálaszTörlésNekem eddig a rozmaringos sült cékla jött be leginkább. Nagyon jól illik a céklához ez a zöldfűszer szerintem.
Még nem tettem fel a receptjét, de a kelkáposztás lasagne-hez már tálaltam.
VálaszTörlés