A napokban több blogban is szembe találtam magamat szezámmagos-prézliben panírozott hússal, és májjal, ezen felbuzdulva én is így készítettem el a csirkemájat. Annyit viszont változtattam rajta, hogy nem bő olajban, hanem sütőben sütöttem meg. Így nem szívta magába a panír az olajat, viszont nagyon finom szaftos maradt a máj. Persze az sem utolsó szempont, hogy a lakásban sem terjengett az olajszag. A hiedelmekkel ellentétben, nyugodtan meglehet sózni sütés előtt a májat, mert nem fog megkeményedni. Én krumplipürét, és sült céklát kínáltam mellé, de ízlés szerint egy finom salátával is kínálhatjuk.
Hozzávalók:
1/2 kg csirkemáj
1 cs zsemlemorzsa
1 ek szezámmag
2 db tojás
liszt
só
1 dl étolaj
A májról vágjuk le az eres részt, mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra, majd sózzuk be.
A szezámmagot keverjük össze a zsemlemorzsával.
Ezután a májat a szokásos módon panírozzuk be... először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig a szezámmagos zsemlemorzsába forgassuk bele.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg az olaj felével, majd helyezzük rá az előzőleg bepanírozott csirkemájat. Ezután locsoljuk meg a maradék olajjal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. (Sütés közben egyszer fordítsuk át, hogy a máj mindkét oldala egyenletesen süljön.)
Tálaláskor ízlés szerinti körettel, salátával kínáljuk. Én krumplipürével, és sült céklával tálaltam.
A szezámmagot keverjük össze a zsemlemorzsával.
Ezután a májat a szokásos módon panírozzuk be... először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig a szezámmagos zsemlemorzsába forgassuk bele.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg az olaj felével, majd helyezzük rá az előzőleg bepanírozott csirkemájat. Ezután locsoljuk meg a maradék olajjal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. (Sütés közben egyszer fordítsuk át, hogy a máj mindkét oldala egyenletesen süljön.)
A sütőben való sütésnél a máj nem szárad ki, jó szaftos marad, és nem szívja magába az olajjal.
Tálaláskor ízlés szerinti körettel, salátával kínáljuk. Én krumplipürével, és sült céklával tálaltam.
Imádom a rántott májat de amióta a kezem nagyon csúnyán megégett a kipukkanó máj miatt,nem csináltam.Félek kipróbálni ezt is,de kifogom!!!!!!!!
VálaszTörlésBelly!
VálaszTörlésNem csodálom akkor hogy félsz a sütésétől, biztosan nagyon fájdalmas volt. Így egyáltalán nem fröcsköl, még átfordításnál sem. Nyugodtan próbáljad ki!!!:)
Teljesen a kedvemre való, így ahogy van. Tökéletes hozzá a cékla, krumplipüré, abszolút az én ízlésem. Csak az a 100 km nem a kedvemre való, ami elválasztja a konyháinkat egymástól. Most ajánlottam volna egy kis kalácskát cserébe :))
VálaszTörlésNagyon jó ötlet! A szezám mag is.... Én is kipróbálom.
VálaszTörlésKöszi...
Szia Gizi!
VálaszTörlésJövök hozzád enni!!!
Van nálam valami, amit a lapomon találsz:
Remélem elfogadod, még akkor is ha sokat kaptál belöle.
Puszi Erika
Yasmine!!
VálaszTörlésSajnos a km-ek állnak csak közénk, mert én szívesen meghívtalak volna ebédre!!! A kalács pedig az én kedvemre való lett volna!!:)
Andi!
VálaszTörlésBiztosan neked is ízleni fog!! A szezámmagtól nagyon finom lett!!!:)
Szia Erika!
VálaszTörlésÖrülök hogy benéztél, és remélem találtál kedvedre való ennivalót!!!
Köszönöm!!! Megyek és benézek hozzád!!!
Puszi Gizi