Valami krémes süteményre vágytam, és mivel málnám is van még bőven, így mindenképpen azt szerettem volna felhasználni hozzá. Viszont nem a régi megszokott recept alapján szerettem volna elkészíteni, inkább valami új recepten gondolkodtam. Aztán a recepteket nézegetve, született meg ez a variáció. Egy kicsit ebből, egy kicsit abból, és a végeredmény egy igazán finom, habkönnyű torta lett, melyet sütés nélkül lehet összeállítani.
50 dk málna
10 dk margarin
20 db babapiskóta
pici tej
1 cs vaníliás puding por
4 dl tej
10 dk rizs
25 dk túró
1 g zselatin
cukor (ízlés szerint)
2 cs vaníliás cukor
reszelt citrom héj
3-4 dl Hulala(növényi tejszín)
10 dk margarin
20 db babapiskóta
pici tej
1 cs vaníliás puding por
4 dl tej
10 dk rizs
25 dk túró
1 g zselatin
cukor (ízlés szerint)
2 cs vaníliás cukor
reszelt citrom héj
3-4 dl Hulala(növényi tejszín)
A babapiskótát jól össze morzsolni, majd az olvasztott margarinnal és egy pici tejjel össze gyúrni. Egy torta forma alját kibélelni sütő papírral, és erre rálapogatni a piskótás masszát. 30 perce hűtőbe tenni.
A rizst vízben puhára főzni, majd hagyni teljesen kihűlni.
A puding port a 4 dl tejjel és cukorral a tasakon lévő leírás szerint felfőzni, majd ezt is hagyni teljesen kihűlni.
A túrót a cukorral és a reszelt citrom héjjal kikeverni, majd hozzá adni először a kihűlt rizst, és utána a pudingot is, majd így is kikeverni.
1 dl vizet felforralni, majd levenni a tűzről és állandó keverés mellett feloldani benne a zselatint. Kevergetve kihűteni, és ezt is a krémbe keverni.
A Hulalát kemény habbá verni, és végül óvatosan ezt is a krémbe keverni.
A piskóta alap aljáról levenni a sütőpapírt, majd vissza tenni a formába. Végezetül rákenni a krémet, és a tetejére pakolni a málnát.
2-3 órára hűtőbe tenni, hogy teljesen megdermedjen a krém.
A tetejét még belehet vonni torta zselével is, ízlés szerint.
A rizst vízben puhára főzni, majd hagyni teljesen kihűlni.
A puding port a 4 dl tejjel és cukorral a tasakon lévő leírás szerint felfőzni, majd ezt is hagyni teljesen kihűlni.
A túrót a cukorral és a reszelt citrom héjjal kikeverni, majd hozzá adni először a kihűlt rizst, és utána a pudingot is, majd így is kikeverni.
1 dl vizet felforralni, majd levenni a tűzről és állandó keverés mellett feloldani benne a zselatint. Kevergetve kihűteni, és ezt is a krémbe keverni.
A Hulalát kemény habbá verni, és végül óvatosan ezt is a krémbe keverni.
A piskóta alap aljáról levenni a sütőpapírt, majd vissza tenni a formába. Végezetül rákenni a krémet, és a tetejére pakolni a málnát.
2-3 órára hűtőbe tenni, hogy teljesen megdermedjen a krém.
A tetejét még belehet vonni torta zselével is, ízlés szerint.
Jaj, de gyönyörű!! Én annyira szeretem ezeket a saját kreációkat! Ezek lesznek a legjobbak. :-)
VálaszTörlésEgy szeletet egy kis ropogós cipócsücsökért cserébe? Van egy kis kacsazsírom is... meg egy kis lilahagymám... :-DDD
Yasmine!!
VálaszTörlésAkár két szeletet szívesen küldök!!! Óhhhhh ebben a felsorolásban jöhet, mert imádom a kacsazsíros cipót lilahagymával!!!!
Óóóóóóóó, szabad egy szeletet? Mennyei finom lehet(ett)...
VálaszTörlésA temérdek málnádért esz a sárga irigység :-)
Meg a Yasmine által felajánlott kacsazsíros csücsökért :-))
Viki!
VálaszTörlésValóban nagyon finom volt!! Még mindig rengeteg málna van, remélem beérik mind, szívesen küldenék neked is.
Szerintem menjünk a Yasminehoz csücsköt rágcsálni!!!