2009. szeptember 26., szombat

Hamis almás máglyarakás



Megint egy finom almás finomságot készítettem ebéd utánra.Hasonlít a máglyarakásra, de mivel nincs benne kifli, így csakis hamis lehet. De ettől bizony még nagyon finom volt. Én édesítőszerrel készítettem, és így talán kicsit lelkiismeret furdalás nélkül kanalaztam.


Hozzávalók:

5 db alma
1 dl víz
10 dkg kristálycukor
2 cs vaníliás cukor
10 dkg darált dió
1 dl tejszín
4 db tojás
reszelt citromhéj
őrölt fahéj
margarin

Az almákat meghámozni és nagyobb kockákra vágni, majd egy edénybe tenni a cukorral, a vízzel és a fahéjjal és 10 percig főzni, majd leszűrni.
Egy jénaitálat jól kikenni margarinnal, majd beleteríteni az almát. Megszórni a darált dióval, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal.
A tojásokat ketté választani, majd a sárgáját kikeverni a tejszínnel és a diós alma tetejére csorgatni.
A tojások fehérjét kemény habbá verni, és a tetejére simítani.
Előmelegített sütőben, közepes lángon addig sütni ameddig a teteje szép színt kap.
Aki édesebben szeretné elkészíteni, az a darált diót keverje össze ízlés szerinti cukorral, és úgy szórja az alma tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése