2009. szeptember 29., kedd

Diós sült krumpli (Galambos Lajcsi receptje)



A vasárnapi rántott hús mellé készítettem köretnek ezt a krumplit. A Vacsoracsatában készítette Galambos Lajcsi, és nagyon érdekesnek találtam. Mivel a krumplit szinte mindenki szereti, de néha már kezd kissé unalmassá válni, (nálunk is), így megpróbálom kicsit változatosabban elkészíteni. Lehet első hallásra kicsit furcsának tűnik a párosítás, de aki szereti a diót és a krumplit is, és kipróbálja szerintem nem fog csalódni benne.

1 kg krumpli
2-3 marék dió
olívaolaj


A krumplit jól megmosni, majd hajában enyhén sós vízben félpuhára főzni. Ezután leszűrni, és hagyni kihűlni, majd a haját lehámozni róla, és hasábokra felvágni.
Egy serpenyőbe kevés olajat önteni, majd hozzáadni a krumplit, és a nagyobb darabokra vágott diót. Így együtt addig sütni ameddig a krumpli szép színt kap. Sütés közben többször kicsit átforgatni. Ha már kellően megpirult, papírtörlőre kiszedni hogy felszívja a felesleges olajat. Majd egy tálba tenni, és ízlés szerint megsózni.
Húsok mellé kitűnő köret.

8 megjegyzés:

  1. Ahogy megpirul kicsit a dió, hát kell annál jobb?

    A fehérboros krumplidat is imádjuk :-))

    VálaszTörlés
  2. Újabb szenzációs ötlet!!
    Gizi, hogy milyen jókat találsz ki, elképesztő!! :-))

    VálaszTörlés
  3. Viki!
    Valóban nagyon finom lett a diótól. Örülök hogy elkészítetted a boros változatot, annak meg még jobban hogy nektek is ízlik.

    VálaszTörlés
  4. Yasmine!
    Most találtam meg egy receptes könyvemet, amiben csak krumplis ételek vannak. Na most jól beleásom magam.

    VálaszTörlés
  5. Limara!
    Köszönöm!! És nagyon örülök hogy benéztél hozzám.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jól hangzik ez a recept. A diót rizzsel imádom, ki fogom próbálni krumplival is!:))

    VálaszTörlés
  7. Benzsi!
    Köszönöm!!! Én még nem is hallottam a rizst dióval, így én azt fogom feltétlen kipróbálni. Lehetne tudni hogyan készíted el??

    VálaszTörlés