Ritkán sütök pizzát, de ennek ellenére már többféle pizzatésztát kipróbáltam, de állítom ez a legegyszerűbb, ám mégis nagyon finom. A feltét is kicsit más, mivel nem paradicsomos pizzaszósszal kentem meg, hanem fűszerezett sajtos-tejföllel, majd arra pakoltam rá a hűtőben éppen fellelhető szalámit. Mielőtt betettem a sütőbe, még meglocsoltam jóféle olívaolajjal, és megszórtam a maradék reszelt sajttal. Röpke fél óra múlva már vehettem is ki a sütőből és tálalhattam az illatozó, ropogós tésztájú pizzát. Természetesen ízlés szerint paradicsomos pizzaszósszal is készíthetjük, de érdemes kipróbálni ezt a sajtos-tejfölös változatot is mert nagyon finom.
Tészta hozzávalói:
30 dkg rétesliszt (Nagyi titka)
1 tk só
1,5-2 dl víz
5 gramm szárított élesztő
A kenyérsütőgép üstjébe először öntsünk bele 1,5 dl vizet, majd kanalazzuk rá a sóval és a szárított élesztővel összekevert lisztet. Ezután indítsuk el a dagasztó programot, és dagasszuk meg a tésztát. (természetesen kézzel is összekeverhetjük, megdagaszthatjuk)
A megdagasztott tésztát ezután osszuk el három egyenlő részre, majd gyúrjuk át, és formázzuk gombóccá. Ezután tegyük a tésztagombócokat egy lisztezett tálcára, majd konyharuhával letakarva, langyos helyen, kelesszük kb. másfél órán át. (ezalatt az idő alatt szép nagyra megnőnek a tésztagombócok)
Feltét hozzávalói:
20 dkg tejföl
15 dkg sajt
só
őrölt fehér bors
szalámi (ízlés szerint)
2-3 ek olívaolaj
A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a tejföllel, ízlés szerint sóval, és az őrölt borssal.
A megkelt tésztát nyújtsuk ki vékonyra, majd helyezzük rá egy olívaolajjal megspiccelt sütőpapírra. Ezután a tésztát szintén spricceljük le olívaolajjal, és kenjük meg a sajtos-tejfölös keverékkel, majd pakoljuk meg ízlés szerint szalámival. Végül szórjuk meg reszelt sajttal, és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (én légkeverésnél 180 fokon 25 percig sütöttem.
A sütőből kivéve ízlés szerint szeleteljük fel, és rögtön tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése